32 yıldır böylesi görülmedi

Güncelleme Tarihi:

32 yıldır böylesi görülmedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2019 08:30

Fenerbahçe, 14 deplasman maçında 10 gol atabildi...

Haberin Devamı

Sarı lacivertliler 27. haftalar itibarıyla son 32 sezonun en kötü gol performansını sergiledi. Fenerbahçe ayrıca Yanal döneminde iç sahada hiç yenilmese de deplasmanda da hiç galip gelemedi.

F.BAHÇE 1-1’lik skorla 1 puan aldığı Ankaragücü deplasmanından üzgün ayrıldı. Yakaladığı 11 pozisyondan 1 gol çıkartabilen sarı lacivertli ekip, 27. haftalar itibariyle deplasmanda son 32 sezonun en kötü hücum performansını sergiledi. Ligde 27 haftada 14 dış saha maçı oynayan F.Bahçe, rakip ağları 10 kez sarsabildi. Sarı lacivertliler; deplasmanda 13’er maça çıkan Akhisar, Alanya ve Bursa ile birlikte deplasmanda en az gol atan takımlar listesinin son basamağına yerleşti. Sarı lacivertli ekip, hücumda 20182019’dan daha kötü dış saha performansını 32 sezon önce yaşamıştı.

Haberin Devamı

İç sahada durum iyi ama...

SÖZ konusu 1986-87 sezonunda Fenerbahçe ilk 27 haftasındaki deplasmanlarda sadece 9 gol atabilmişti. Bu sezon Kadıköy haricindeki kötü gidişin önüne Ersun Yanal ve ekibi de geçemedi. Sarı lacivertliler, Ersun Yanal’ın gelişi sonrası iç sahada 6 maçta 4 galibiyet ve 2 beraberlik elde edip yenilmedi. Bu süreçte Kadıköy’de rakip fileleri 13 defa sarsan takım, 8 gol yedi. Ancak dış sahada oynanan 6 maçta yüzler bir türlü gülmedi. Fenerbahçe, Yanal’la çıkılan 6 deplasmanda 4 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Dışarıda 6 gol bulunurken, 8 defa rakiplerin ağları havalandırması önlenemedi.

Fenerbahçe’yi ayakta tutan ikili

İspanyol forvet Roberto Soldado son beş maçta 3 gol, 2 asistle takımına katkı sağladı. Sol bek Hasan Ali de 2 gol ve 1 asistlik sürpriz katkı sağladı.

HEDEFLERİNİN uzağında bir sezon geçiren, özellikle gol yollarında sıkıntı yaşayan F.Bahçe’yi Roberto Soldado ve Hasan Ali Kaldırım ayakta tutuyor... Ankaragücü maçında Hasan Ali’ye asist yapan Soldado, forma giydiği son 5 maçta 3 gol ve 2 asistlik katkı verdi. Başkentte takımının tek golünü atan Hasan Ali ise görev yaptığı son 5 karşılaşmada 2 gol ve 1 asist üretti. İki isim son 5 mücadelede atılan toplam 10 golün 6’sında direkt rol oynadı. Ankara’daki maçta Moses ve Isla ise hayal kırıklığı yaratan isimler oldu. İlk yarı boyunca Soldado, Moses’ı sürekli olarak pres yapması ve rakibe önde basması için uyarılarda bulundu. Nitekim Yanal, ikinci futbolcusunu oyundan aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!