SP il divan toplantısı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

SP il divan toplantısı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 16:45

SP il divan toplantısı yapıldı

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - SAADET Partisi (SP) Burdur'da kasım ayı il divan toplantısı yapıldı.

SP Burdur il divan toplantısı Anadolu Gençlik Derneği salonunda yapıldı. Toplantıya İl Başkanı Süleyman Arslan, Merkez İlçe Başkanı Abdullah Acar, İl Sorumlusu Galip Akın ile partililer katıldı.

İl Başkanı Süleyman Arslan, "Artık söyleye söyleye dilimizde tüy bitti ama muhataplarımız söylediklerimizi anlamamakta inat etti. Biz diyoruz ki Türkiye iyiye gitmiyor. Problemleri kördüğüm haline geliyor. Onlar da 'hayır sizin dediğiniz gibi değil, Türkiye gerek ekonomik gerek iç ve dış siyaset açısından havalarda uçuyor' diyorlar" dedi.

Arslan, Türkiye'nin 2017 yılı bütçesinin 47 milyar 500 milyon lira açıkla kapandığını, bu sene buna 10 milyar lira daha eklendiğini vurgularken, Türkiye'nin gelirlerinin giderlerini karşılamadığını kaydetti.

İl Sorumlusu Galip Akın da Türkiye'de enflasyonun yüzde 30 olduğunu söyledi. Akın, "Altına göre değerlendirirseniz enflasyon yüzde 50 olmuş. Bugün düşünün 10 yıl önce asgari ücret kaç liraydı bugün kaç lira olmuş. Yıllık olarak yüzde 3-5 artırıyorlar. En baba zamanda artırdıkları yüzde 8. İnsanlar gün geçtikçe ister istemez yoksullaşıyor. Alım gücü düşüyor. Alım gücü düşen insan bankalardan borç para alıp kendi hayatını rahatlatıyor. Şu anda hükümetin borcundan daha fazla özel sektörün, vatandaşın borcu var. Bankalar şu anda gayrimenkul zengini oldu. Vatandaş çektiği kredinin borcunu ödeyemeyince gayrimenkuller bankalara geçti" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!