SP İl Divan toplantısı

Güncelleme Tarihi:

SP İl Divan toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 13:02

SP İl Divan toplantısı

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - SAADET Partisi (SP) Burdur İl Divan Toplantısı yapıldı.
SP Burdur İl Başkanlığı tarafından düzenlenen şubat ayı il divan toplantısı yapıldı. Anadolu Gençlik Derneği salonundaki toplantıya İl Başkanı Süleyman Arslan, Merkez İlçe Başkanı Abdullah Acar, İl Müfettişi Celil Aygün ve partililer katıldı.
İl Başkanı Süleyman Arslan, Türkiye'nin terör başta olmak üzere birçok sorunu olduğunu belirtti. Arslan, "Terör her gün can almaya devam ediyor. Ordumuz sınır ötesinde harekat yapıyor. Başta Avrupa Birliği olmak üzere ABD tarafından Türkiye kuşatılmış bulunuyor. Türkiye bütün bu meselelerle uğraşırken iktidar önümüze yeni doğmuş bir çocuk getirdi; referandum. Anayasanın 18 maddesinde değişiklik yapılıyor. Meclisten geçti ve 16 Nisan'da referandum yapılacak. Değişikliğin ana omurgası cumhurbaşkanlığının tam yetkili hale getirilmesi. Biz baştan beri yetkileri artırılmış cumhurbaşkanlığı sistemine karşı değiliz. Türkiye'de ilk defa bunu dile getiren siyasi hareket biziz. Ancak bugün getirildiği şekliyle bir başkanlık sistemini hiçbir zaman telaffuz etmedik" diye konuştu.
Milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkarılacağını kaydeden Arslan, "Türkiye'nin böyle bir ihtiyacı yok. Soruyoruz, 'nedir bunun hikmeti' diyoruz. 'Ne var canım Türkiye'yi temsil edenlerin sayısı artsın' diyorlar. İyi de Türkiye'nin problemlerini bu çözecekse 600 değil, 5 bin milletvekili gönderelim. Her belde, her köyün bir milletvekili olsun, Türkiye'nin meseleleri bitsin. Var mı böyle bir şey? Az mı geliyor 550 milletvekili? Bize göre 300 milletvekili bile yeterli" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!