Sözlü, muhtarlara projelerini anlattı

Güncelleme Tarihi:

Sözlü, muhtarlara projelerini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 08:55

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, görev süresinin ilk 2 yılında kırsal yerleşimlere hizmette öncelik verdiklerini belirtip, yüzlerce köyü içme suyu, asfalt yol ve kanalizasyonla buluşturduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Sözlü, Divan Otel’de düzenlenen Muhtarlarla İstişare Toplantısı’nda, Seyhan İlçesi’nin mahalle muhtarlarıyla buluşarak, mahallelerinin sorunlarını dinledi. Tufanbeyli’den Yumurtalık’a kadar döşedikleri içme suyu şebekesinin uzunluğunun 950 kilometreye ulaştığını belirten Sözlü, "Bu çalışmalar şehrin genel kitlesi içinde propaganda aracı olacak, bize siyasi katkı koyacak hizmetler değil. 2023 hedeflerinde Türkiye’nin uzay çağını yaşadığı söyleniyor. Ama yolu olmayan, suyu olmayan köylerimiz bizim hakikatlerimiz. 21’nci yüzyılda suyu olmayan bir Adana köyü Türkiye’ye yakışır mı? Bu düşünceyle hiçbir zaman popülist olmadık. Oralara hizmet götürürken, onların bize vereceği oyun azlığını veya çokluğunu, ya da hiç vermemişliğini de düşünmedik" dedi.

GELECEĞİ PLANLIYORUZ

Belediyenin bütçesini 600 milyon liradan, 1.4 milyar liraya; ASKİ’nin bütçesini de 300 milyon liradan 800 milyon liraya ulaştırdıklarını belirten Sözlü şöyle konuştu:

"Geleceği planlıyoruz. Adana’da huzur ve refah iklimini hakim kılmayı, modern şehirciliğin en güzel örneklerinin gerçekleştiği yerleşim olmasını amaçlıyoruz. 30 Mart’ta 3’üncü Boğaz Köprüsü’nden sonra Türkiye’nin en büyük köprüsünün temelini atıyoruz. Seyhan Barajı’nın hemen güneyinde yapacağımız köprüde 6 şeritli yol ve çift hatlı demiryolu olacak. 2016’nın ikinci yarısında Seyhan ve Yüreğir’i bağlayacak Sular’dan Yavuzlar’a ulaşacak köprünün inşaatını da başlatıyoruz. Koza Bulvarı’ndan Yüreğir’e gidecek köprünün de aynı şekilde temelini atacağız. Ceyhan Nehri üzerinde Misis Köprüsü’nün yakınında da bir köprü yapacağız. Ceyhan’da Çukobirlik civarında ağır vasıtaların şehre girmeden geçişini sağlayacak köprünün temelini de 2016’da atmış olacağız."

ADANA’NIN MERKEZİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Adana’nın merkezinde kentsel dönüşüme ağırlık vereceklerini anlatan Başkan Sözlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben diyorum ki; tarlalara yeni imar yok bizim dönemimizde. Rüyanızda göremezsiniz. Arsa rantçılığının önünü jilet gibi kestik Allah’ın izniyle. Adana’nın merkezini yenileyeceğiz. Yoğunluk istiyorsanız gelin, Hadırlı’yı, Denizli’yi, Şakirpaşa’yı, Yeşilevler’i, Ziyapaşa’yı, Hurmalı’yı yenileyelim. Seyhan’ı, Yüreğir’i yenileyelim. Çünkü biliyoruz ki, Seyhan kurtulmadan Adana kurtulmaz. Seyhan demek, Adana demektir. Dün tarlaların arsa olması cazibesine dayanamayanlar bu mahalleleri unuttu. Ama biz Adana’nın merkezini yeniden inşa edeceğiz. Adana, önümüzdeki 10 yıl içinde gerçekten yenilenmiş, ondan sonraki 15-20 yıl içinde de çok iddialı söylüyorum; Türkiye’nin en modern şehircilik numunesi olacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!