Sözlü: Egemenliğin mutlak sahibi Türk milletidir

Güncelleme Tarihi:

Sözlü: Egemenliğin mutlak sahibi Türk milletidir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2017 13:37

Sözlü: Egemenliğin mutlak sahibi Türk milletidir

Haberin Devamı

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Mesajında 'egemenliğin yegane ve mutlak sahibinin' Türk milleti olduğunu vurgulayan Başkan Sözlü, bunun Türkiye Büyük Millet Meclisi ile birlikte somutlaştığını ifade etti. 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışında 'dönemin üyelerin her birinin farklı toplumsal tabaka, kültür düzeyinden geldiğini, savundukları düşüncelerin birbirlerinden farklı olduğunu ancak mevzubahis vatan bekası, millet geleceği olduğunda ortak görüşte karar kılındığını' anlattı. Başkan Sözlü "Milli mücadele kahramanlarının üstün gayret ve vatan sevgisi neticesinde Gazi Meclisimiz, birlik ve bütünlüğü sağlayarak Batı'nın emperyalist emellerine son vermiş, milleti ayrılmaz bir bütün kabul eden Cumhuriyet'in temellerini atmıştır" dedi.
GERİ ADIM ATMADILAR
15 Temmuz'daki hain kalkışmada Türk Milleti'nin iradesine bombalar yağdığını hatırlatan Başkan Sözlü, Türk Milleti'nin ihanetin hiç bir girişimini kabullenmeyeceğini, dün milli mücadelede olduğu gibi 15 Temmuz'da da gösterdiğini ifade etti. Türk Milleti'nin hiç bir zaman birlikte yaşama idealinden vazgeçmediğini vurgulayan Başkan Sözlü, "Kurucu kahramanlar hiç bir zaman şahsi ikbal kaygısında olmadı, milletin devamlılığını esas aldı, Türk Milleti'nin mukaddes değerlerini sahiplendi, hiç bir zorluk karşısında geri adım atmadılar. Bizler de aynı inanç ve azimdeyiz" dedi.
ÇOCUKLARIMIZDAN ÜMİTVARIM
23 Nisan 1920'nin bir taraftan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşu, diğer taraftan ise günün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağanı olduğunu ifade eden Sözlü, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu bayramı çocuklara armağan ederek, Türk çocuklarının bilimin aydınlığında, kendisinin gösterdiği hedef ve ilkelere bağlı olarak yetişeceğine olan inancını göstermiştir" ifadisini kullandı.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!