Sözleşmeli askerler, saldırıyı lanetledi

Güncelleme Tarihi:

Sözleşmeli askerler, saldırıyı lanetledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2016 11:24

Sözleşmeli askerler, saldırıyı lanetledi

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - SÖZLEŞMELİ Askeri Personel Aileleri ve Emeklileri Derneği Başkanı Gazi Jandarma Yüzbaşı Hamit Yıldız, İstanbul Atatürk Havalimanı'na yapılan terör saldırısını kınadı. Birlik ve beraberlik çağrısı yapan Yıldız, terör saldırısının zamanlamasının ise manidar olduğunu kaydetti.

Rusya ve İsrail ile gergin olan ilişkilerin yeni bir boyut kazanması için adımların atılmasıyla birlikte yaşanan saldırının zamanlama açısından manidar olduğunu vurgulayan Yıldız, "Terör saldırısının zamanlamasının oldukça manidar olduğunu düşünüyorum. Uzun süredir askıya alınan Rusya ve İsrail ile dış politikada düzelme trendinin başladığı şu günlerde oluşan patlama, dış güç odaklarının taşeronluğunu ve haçlı zihniyetinin uşaklığını yapan terör örgütleri kullanılarak ülkemize diz çöktürülmek istendiğini adeta gözler önüne sermektedir" dedi.

Amerika'nın kendi vatandaşlarını saldırı öncesi sabah uyarması ve sonrasında akşam patlamaların olmasının düşündürücü olduğuna da dikkat çeken Hamit Yıldız şöyle dedi:

"13 Mart 2016 tarihinde meydana gelen Ankara Güvenpark saldırısından 2 gün önce de ABD Büyükelçiliği Kızılay'da bir bombalı saldırı olacağına ilişkin tüm vatandaşlarını uyarmıştı. Bu istihbaratı nereden öğrendikleri sorusuna verilen yanıtta ise sosyal medyadaki tehdit haberleri demişlerdi. O zaman da zamanlama manidardı. O zamanki Başbakanımız Sn. Ahmet Davutoğlu bir açıklama yapmış ve Amerika'yı karşısına alarak; "Bu küresel güce bu evrakları en kısa sürede göndereceğim. PYD, PKK'nın uzantısıdır. PKK ve PYD'nin ideolojisi ve yönetim kadrosu aynıdır. Bunların terör örgütü olmadığını söyleyen varsa ya art niyetlidir, ya da bölgeden haberi yoktur" demesinden hemen sonra bu saldırı meydana gelmişti. Bu açıklamadan sonra birileri düğmeye bastı ve Güvenpark saldırısı oldu. Şahsen ben bu süreçlerin tesadüfî olmadığını düşünüyorum."

Türkiye'nin üzerinde çok büyük oyunlar oynandığını vurgulayan ve buna karşı birlik çağrısı yapan Yıldız, "Herkesin birbirine sarıldığı ve kenetlenildiği anda bu oyun bozulacaktır. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Sen ben anlayışını bir kenara bırakarak Millet olarak yumruk gibi olmalıyız. Çevremizde gördüğümüz olağan dışı her türlü durumda derhal güvenlik güçlerimize ihbarda bulunalım. Örneğin yaz günü bir kişi montla geziyorsa şüpheli bir durum var demektir. Bu tür durumları duyarlı davranarak derhal ilgili birimlere bildirmeliyiz" dedi.

Taşeron terör örgütlerinin arkasında iplerini tutan odakların kim olduğu sorusunun cevabının, Rusya ile Türkiye'nin yakınlaşmasından rahatsızlık duyanlarda aranması gerektiğini de dilme getiren Başkan Yıldız; “Düğmeye basan hain ellerin özellikle dış hatlar terminalinde saldırı yaparak aynı zamanda bacasız sanayimiz olan turizmi baltama hedefi olduğunu düşünüyorum. Allah zalime fırsat vermesin. Bizleri yöneten Devlet büyüklerimize terörle mücadelede güç ve kuvvet versin. Biz millet olarak bu kutlu yolda onların arkasındayız, terörün her türlüsü ile mücadelede asla geri adım atılmamalıdır" dedi.

Hamit Yıldız öte yandan dernek olarak sözleşmeli askerin personelin yaşadığı sıkıntılar ve çözüm önerilerine ilişkin hazırladıkları raporu Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve ilgili yerlere gönderdiklerini de sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!