'Söylenti'lere yanıt: Darbeler tarihi kapanmıştır

Güncelleme Tarihi:

Söylentilere yanıt: Darbeler tarihi kapanmıştır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 21:23

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü’nden fahri doktora unvanı alan Meclis Başkanı İsmail Kahraman törende yaptığı konuşmada, Türk demokrasisinin 27 Mayıs 1960 darbesinden bugüne kadar 17 darbe ile karşılaştığını söyledi. Kahraman, “İnanarak ifade etmek isterim ki Türkiye’de darbeler tarihi kapanmıştır. Bazı söylentiler var; ‘Bu cuma bir şeyler olacak’, ‘Ayın 17’sinde, 27’sinde bir şeyler olacak’... Bunlar hep, karıştırmak için hayalperestlerin ortaya koydukları yanlış beyanlardır” dedi.

Haberin Devamı

 “Geçen her gün ömürden olduğunu unutmayın” diyen Kahraman şöyle devam etti:

“Müskirattan (alkollü içecekler) uzak durun, sağlığınızın kıymetini bilin. Çok okuyunuz. İnsan beyni değirmene benzer, içine yeni bir şeyler atmazsanız kendi kendine öğütmeye başlar. Biliniz ki insan, öğrenmeyi bıraktığı gün yaşlanır. Öğrenmeyi terk eden kişi 20’sinde de 80’inde de olsa yaşlıdır. Tecrübeden, nasihatten sıkılmayın. Tecrübe, en kıymetli hazinedir, okulu yoktur, tecrübeye sırtınızı dönmeyin.”

Gazi Üniversitesi yerleşkesinde hükümet temsilcileriyle parti yetkilileri ve Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün de katıldığı fahri doktora töreninde 15 Temmuz darbe girişimi konulu bir kısa film izletildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!