Soygun olduğunu kimse anlamadı

Güncelleme Tarihi:

Soygun olduğunu kimse anlamadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2017 09:50

Londra’da göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Barking’de bulunan Turquoise Jewellers (Turkuaz Kuyumculuk), üç kişi tarafından soyuldu. Kuyumcuyu kanlar içinde bırakan soyguncular, kasadaki takıları beraberlerinde getirdikleri çantaya doldurup kayıplara karıştı. Soyguncuların çaldığı altınların tutarının 50 bin sterlinden fazla olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

GEÇEN ayın 27’sinde meydana gelen soygunun ayrıntıları yeni yeni ortaya çıkmaya başladı. Polisin güvenlik kameralarından elde ettiği görüntülere göre şüphelilerin üçü de beyaz, üçünün de ayaklarında farklı renkte spor ayakkabı var, ikisinin başında beresi, diğerinde kapüşon var ve ikisi siyah bıyıklı. Olay anında biri dışarıda telefonla konuşurken diğer ikisi içerideki kuyumcuyu etkisiz hale getirip bağlıyor ve kasayı boşaltıyor. Soygun bitince de dışarıdaki adam içeri girip bir müddet kaldıktan sonra altınları çantalara doldurup taşıyan diğer iki arkadaşıyla oradan ayrılıyor. Bu sırada çevreden geçenler, olayın bir soygun olduğunu fark edemiyor.

Metropolitan polisi, ‘olay yerine çağrılan polisin 45 yaşındaki kuyumcuyu başından ve yüzünden yaralanmış bir vaziyette bulduğunu, çağrılan ambulansdaki sağlık görevlilerinin yaptıkları ilk müdahale ardından Doğu Londra’da bir hastaneye kaldırıldığını’ bildirdi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

KUYUMCU KAPALI TUTULUYOR

Tedavi altına alınan kuyumcunun hayati tehlikesinin bulunmadığını belirten Hırsızlık Bürosu Detektifi Andy Davenport, ancak yaşadığı travmatik olaydan dolayı sorgudan sonra travma geçirdiğini hatırlatarak soygunun ayrıntılarının oldukça şok edici olduğunu söyledi. Sonuç almak oldukça gayretli olduklarını kaydeden Davenport, şimdiye kadar tutuklama yapılmadığını ve olaya tanık olanların kendileriyle irtibata geçmelerini istedi.
Kuyumcu ise soygundan bu yana kapalı tutuluyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!