Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeline eğitim

Güncelleme Tarihi:

Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeline eğitim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2017 13:21

Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeline eğitim

Haberin Devamı

YOZGAT,(DHA)- YOZGAT Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün, suça itilen çocukların topluma kazandırılmasına yönelik yapılan çalışmalarında görev alan personel, ‘Temel Personel Eğitim’ programından geçirildi.
Yozgat Çocuk Evleri Sitesi’nde 4 gün devam eden eğitim programına 80 personel katıldı. Eğitimi tamamlayan personele sertifikaları verildi. Yozgat’ta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Destek Merkezi’nde görev alan personele, İzmir, Hatay ve Şanlıurfa’dan gelen eğitimciler tarafından, ‘Temel Personel Eğitim’ programı gerçekleştirildi. Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, Anka Temel Personel Eğitim Programının, değişen şartlara göre kendini yenileyebilecek bir modüler sisteme geçilmesi amacıyla hayata geçirildiğini söyledi. Neşeli, “Çocuk Destek Merkezinde ilk defa uygulanmakta olan Anka Çocuk Destek Programıyla, çocukların suça sürüklenmeleri, suç mağduru olmaları ve sokakta sosyal tehlikelerle karşı karşıya bulunmaları nedeni ile yaşadıkları travmaların etkilerinin en aza indirilmesi amaçlanmaktadır” dedi.
İl Müdürü Abdullan Neşeli, “Dört gün süren eğitim  programında katılımcılara programın tanıtımı, iletişim, çocuğa yaklaşım, çocukların gelişimi, olumlu davranış geliştirme, ilk yardım, hijyen ve temizlik, yeterli ve dengeli beslenme, risk ve riskli davranışlar, krize müdahale, sınırlar ve sorumluluklarımız ile ekip çalışması konularında eğitim verildi” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!