Sosyal Bilimler MYO'da mezuniyet sevinci

Güncelleme Tarihi:

Sosyal Bilimler MYOda mezuniyet sevinci
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2018 12:51

Sosyal Bilimler MYO'da mezuniyet sevinci

Haberin Devamı

Nejdet ARMAĞAN/ MUŞ,(DHA) - MUŞ Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda mezuniyet töreni düzenlendi.

MŞÜ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen mezuniyet törenine MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Özalper, gençlerin yetişmesinde öğretmenlerin olduğu kadar ailelerin de emeğinin olduğunu söyledi. İyi bir toplumun temelinin ailede atıldığını dile getiren Mehmet Özalper, "Bir aile değerlerine ne kadar sahip çıkarsa, toplum da o kadar sağlam olur. Eğitim öğretimin üçayağından birinin sizler olduğunuzu unutmayınız. Çocuklarımızı sadece maddi yönden değil, manevi yönden destekleyerek her zaman onların yanında olduğumuzu hissettirmeliyiz" dedi.

Öğretmenleri istikbali inşa eden değerli insanlar olarak tanımlayan Özalper, "Bizlere ilim ve irfanı sizler öğrettiniz. Evlatlarımızı kendi evlatlarınız gibi gördünüz. Bu günlerimizi sizler inşa ettiniz. Yarınlarımızı da sizler inşa edeceksiniz. Çocuklarımız vicdanlı ve merhametli olmayı, sadece millete, hak ve hakikate riayet etmeyi sizlerden öğrendiler. İyi ki varsınız" diye konuştu.

Konuşmasında gençlere de seslenen Özalper şöyle konuştu:

"Unutmayalım, hayatta zor ve güzel olan şeylere fedakarlık yapılmadan ulaşılamıyor. Kazanacağınız başarı ve mutluluğu düşünerek kendinizi motive edebilir ve hayatınızdaki engelleri aşabilirsiniz. Ayrıca şunu da eklemek gerekir ki sizler sadece kendiniz ve aileniz için değil, ülkeniz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız."

Özalper'den sonra kürsüye çıkan okul birincisi olan Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Öğrencisi Yasemin Armağan ise, Sultan Alparslan'ın diyarında yaşamanın, bu genç ve çağdaş üniversitenin öğrencisi olmanın haklı gururunu yaşadığını söyledi. Armağan şunları söyledi:

"Üniversitemiz çok yeni bir üniversite olmasına rağmen hızla büyümekte ve gelişmektedir. Üniversitemizi hep daha ileriye taşımak için özverili çalışmalarda bulunan saygıdeğer Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat hocamıza bütün arkadaşlarımız adına teşekkür ederim. Hepimiz farklı hikayelerin içinde gelip burada buluştuk. Ortak gayemiz öğrenmekti ve siz değerli hocalarımızdan çok şey öğrendik. Bugün bizlere kazandırılan ufukla üniversite mezunu olmanın sadece bir diplomadan ibaret olmadığını biliyoruz. Bilgiyi öğrenirken, yeni bilgiler üretmek için çabalayan, meslek ahlakını gözeten, gücünü ve enerjisini ülkesinin ve insanlığın hizmetine koşmak için harcayan, onurlu insanlar olmak en büyük sorumluluğumuzdur. Bugün diplomalarımızı alırken, bir sona değil, yeni bir hayatın başlangıcına imza atıyoruz. Mesleğimizi icra ederken siz değerli hocalarımızdan öğrendiklerimiz kılavuzumuz olacak. Burada geçirdiğimiz eğitim sürecinde, bizlere yol gösteren değerli hocalarımıza teşekkür ederiz. Bizlere söylediğiniz her kelime öğrettiğiniz her konu için sizlere minnettarız. Ve tabii ki her zaman yanımızda olan ve desteklerini bizlerden esirgemeyen, bizleri erdemli insanlar olarak yetiştirmek için her türlü fedakarlığı yapan başta kendi ailem olmak üzere bütün ailelere onların evlatları adına teşekkür ederim."

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat da, eğitim önemine değindi. Rektör Polat, "İlim o kadar değerli ki, onun kimden ve nereden alındığı çok önemli değil. Önemli olan o bilginin kendisinin değerli olması. Önemli olan insanın ders alma iradesinin, gücünün, kudretinin, isteğinin olması. Eğitim-öğretim bir ömür boyu sürer. Hatta annenin karnındayken çocuğun eğitimi söz konusudur. Evlenecek eş seçecekken onun eğitimi söz konusudur. Eğitim bizim için hayatın her döneminde geçerlidir. Bugün biz bunun bir parçasının, sevinçli gününü yaşıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından fakülte başarı sıralamasında ilk üçe giren öğrencilere diplomalarının ve hediyelerinin verilmesiyle devam eden mezuniyet töreni, kep atma seremonisiyle sona erdi.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!