Soruyu bil, kitabı kazan!

Güncelleme Tarihi:

Soruyu bil, kitabı kazan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2013 15:21

"Hurriyet.com.tr Hediye Kitap Günleri" devam ediyor. Bu yarışma ile 20 şanslı hurriyet.com.tr okuyucusu bizden Nazılı Eray'ın "Bir Rüya Gibi Hatırlıyorum Seni" kitabını kazanacak.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en önemli yayınevlerinden Doğan Kitap ile yaptığımız işbirliği sonucu hürriyet.com.tr okurları kitap kazanma şansı yakalıyor. Her hafta birbirinden değerli yazarların, satış rekoru kıran kitaplarından birini kazanmak için tek yapmanız gereken sizlere sorduğumuz soruya doğu yanıt vermek olacak.

 

Nazlı Eray'ın kitabını kazanmak için tek yapmanız gereken sorduğumuz soruya doğru yanıt vermeniz. Doğru cevaplayanlar arasında 1’inci, 10'uncu, 50'nci, 100'üncü, 200'üncü, 250'nci, 300'üncü, 400'üncü, 450'nci, 500’üncü, 600'üncü, 650'nci, 700'üncü, 800'üncü, 850'nci, 900'üncü, 950'nci, 1000’inci, 1500'üncü, 2000’inci olan okuyucular bizden Nazılı Eray'ın "Bir Rüya Gibi Hatırlıyorum Seni" isimli kitabını kazanacak.

 

Haberin Devamı

'BİR RÜYA GİBİ HATIRLIYORUM SENİ' İÇİN ÖDÜLLÜ SORU

 

Nazlı Eray’ın 2011’de yayınlanan ve anılarının ilk bölümünü aktardığı eserinin adı nedir?

 

a)     Tozlu Altın Kafes
b)     Aşkı Giyinen Adam
c)     Aşk Artık Burada Oturmuyor
d)     Beyoğlu'nda Gezersin

 

CEVABI GÖNDER

 

KİTABA DAİR

 

Aşkın bir şehri değiştirişi, kader yumağına takılan bir insanın mutluluğu arayışı, eski insanlar, eski yıllar, eski evler ve onların içinde saklı kalmış rüyalar...

Nazlı Eray, anılarının ilk cildi olan Tozlu Altın Kafes’in devamı niteliğindeki bu kitapta, ilk ciltte de geçen annesi, anneannesi ve babaannesi üzerine anılarını derinleştiriyor; eski eşi Metin And’a biraz daha yer veriyor. Ama kitapta asıl büyük yeri halası Münire Aksal, eniştesi şair, öykücü ve oyun yazarı Sabahattin Kudret Aksal, erkek kardeşi Mümtaz, amcası Mustafa ve gençlik aşkları Metin ile Fevzi tutuyor.

 

Yazarın hayatından anılar bir roman kurgusu içinde, bir yazarın özenli sözcükleriyle sunuluyor okura. İster Türk edebiyatının önemli yazarlarından birinin hikayesi olarak okuyun, ister kurgusal bir metin olarak. Öyle ya da böyle edebi bir lezzet vaat ediyor Bir Rüya Gibi Hatırlıyorum Seni. Eski İstanbul’un gizemli köşeleri, yaşlı bir insanla genç bir insanın ortak buluşma noktaları, eski aşklar ve hayat var bu kitapta… Nazlı Eray’ın her zamanki zengin hayal gücüyle de süslenen gerçekler…

 

Kitaptan:

 

Haberin Devamı

Hayatımdan damlalar, havada döne döne inen kar taneleri, damla damla yağan sakin bir yağmur, bir bahar sabahı pencerenin dışındaki bir sis ya da bir martının çığlığı gibi bu kitabın satırları arasında size sunuluyor.

 

Eski bir aşk, iki erkek, iki şehir, yaşlı bir halanın belleğinin sınırlarında aranan, bulunmaya çalışılan bir eski yaşam, çok yaşlı bir insanın zamanı ile kendi zamanına ayar yapmaya çalışan bir insan, İstanbul’un bir rüyada kalmış tüm değişik köşeleri anlatılıyor bu kitapta.

 

Aşkın bir şehri değiştirişi, kader yumağına takılan bir insanın mutluluğu arayışı, eski insanlar, eski yıllar, eski evler ve onların içinde saklı kalmış rüyalar…
Yaşanamamış aşklar, yıllar sonra aslında onların yaşanmış gerçek aşklar olduklarının anlaşılması, İnkılap Sokak’taki küçük ev, bozkırın bana sunduğu sonsuz gece. Gökte gümüş bir ay. İkinci bir hayata başlayış.  Eski bir rüya gibi hatırlıyorum hepsini.

 

Haberin Devamı

Yazar Hakkında:

 

Nazlı Eray, Ankara’da doğdu. İngiliz Kız Ortaokulu, Arnavutköy Amerikan Kız Koleji ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuduktan sonra Turizm ve Tanıtma Bakanlığı’nda tercüman olarak çalıştı. Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. Edebiyatçılar Derneği’nin kurucuları arasında yer alan Eray, Türkiye Yazarlar Sendikası ile Uluslararası Yazarlar Birliği (PEN) üyesi ve 1977 ve 1978 yıllarında Yaratıcı Yazın dersleri verdiği ABD Iowa Üniversitesi’nin Onursal Üye’sidir. Yazmaya 1959’da henüz ortaokuldayken kaleme aldığı öyküsü “Mösyö Hristo” ile başlayan Eray’ın ilk öykü kitabı Ah Bayım Ah 1975’te çıktı. “Laz Bakkal” başta olmak üzere pek çok öyküsü kültleşti. Öykü ve romanlar yanında çocuk kitapları da yazan Nazlı Eray, “Karanfil Gece Kursu” öyküsüyle 1988 Haldun Taner Öykü Ödülü’nü, Aşkı Giyinen Adam romanıyla 2002 Yunus Nadi Roman Ödülü’nü kazandı. Türk Kütüphaneciler Derneği En İyi Romancı Ödülü (2009) ile Başkent Rotary Kulübü’nün Meslek Ödülü’ne (2010) layık görüldü. Nazlı Eray’ın öykü, roman ve oyunları pek çok dile çevrildi. Erostratus (1977) adlı oyunu, Sartre, Montaigne, Camus, Unamuno, Pessoa ve Bauer’in Erostratos yorumlarıyla birlikte Blood and Ink’te (“Kan ve Mürekkep”) yer aldı. Öykülerinden kısa film ve televizyon dizileri yapıldı. “Monte Kristo” ve “Rüya Sokağı” öyküleri 2005’te İtalyan yönetmen Angelo Savelli tarafından L’ultimo Harem (Son Harem) adıyla oyunlaştırıldı, İtalya ve Türkiye’de sahnelendi. Nazlı Eray, anılarını Tozlu Altın Kafes (DK, Ocak 2011) ve Bir Rüya Gibi Hatırlıyorum Seni (DK, Mayıs 2013) adlarıyla kitaplaştırdı.

 

Haberin Devamı

KATILIM ŞARTLARI

 

* Cevap gönderen yarışmacıların adını, soyadını, telefon numarasını, e-posta ve açık adreslerini EKSİKSİZ VE DOĞRU OLARAK şu linkte çıkan pencereye CEVABI GÖNDER yazması zorunludur.

* Kazanan yarışmacı ödülünü bir başka kişiye devredemez.

* 18 yaşından küçükler yarışmaya katılamaz.

* Bir kereden fazla cevap yollayan okuyucular, kazanma şanslarını artırmaz. İlk gönderdikleri cevap dikkate alınır.

* Kazananlar 18 Haziran Salı günühttp://www.hurriyet.com.tr/kultur-sanat/ sayfasından duyurulacak.

* Hediye kitaplar posta yoluyla adreslerine yollanacak.

* Soru ya da görüşlerinizi internetkultursanat@hurriyet.com.tr e-posta adresine iletebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!