Sorun büyüyor

GALATASARAY hafta içi zayıf rakibi Ankaragücü ile yaptığı maçta aslarını dinlendirmiş ve Bursa’ya hazırlık yapmıştı.

Haberin Devamı

Ankaragücü maçının Bursa deplasmanına yansıması Riera ve Sercan oldu. İspanyol oyuncu ligin ikinci yarısının başladığı bu haftalarda daha yeni yeni ligimize ve takımına ısınmaya başladı. Fakat Sercan için aynı tespiti yapmak mümkün değil. Sercan hala ‘gelecek vaadeden oyuncu’ konumunda iken bu şansını iyi değerlendirmiyor. Çabuk ve süratli bir oyuncu olmasına karşın bu özelliklerini nerede ve nasıl kullanacağını bilmiyor.

Transfer şart

GALATASARAY’ın ligin ikinci yarısındaki performansında ciddi manada bir düşüş var. İlk yarının ortalarından sonuna kadar giden periyotta çok iyi oynayan ve iyi sonuçlar alan Galatasaray ile şimdiki Galatasaray arasında küçük gözükse de sonuca etkisi büyük değişimler var.

DEĞİŞİM 1: Baros. Galatasaray Elmander-Sercan ile çift forvet oynasa da bu sadece kağıt üzerinde. Sahaya bakınca çift forvet görünümlü 1.5 hücumcu bir takım ortaya çıkıyor. Baros’un etkisi ve değeri şimdi daha iyi anlaşılıyor. Yani hücum hattında bir eksiklik var ve bu bölge transfere muhtaç.

Haberin Devamı

DEĞİŞİM 2: Eboue. Sadece hücumcu bir bek olması ile değil, aynı zamanda ayağındaki topu akılcı ve etkili kullanması ile Galatasaray’a önemli katkısı olan bir oyuncu. Sabri hazır olmadığı, Ujfalusi de yerinden oynatılmadığı için Galatasaray önemli bir gücünü yitirdi. Eğer transfer yapılmazsa Baros ve Eboue gelene kadar zor pozisyon üreten, gol sıkıntısı yaşayan bir Galatasaray izleriz.

DİKKAT...

FATİH Terim Hoca geçtiğimiz haftalarda beklenmedik bir açıklama yapmış ve transferler ile ilgili sitemlerde bulunmuştu. Şimdi bu çıkışın nedeni daha da netleşti. Ama asıl sorun yönetim içinde. Başkan Ünal Aysal mecburen kongreye gitmektense kendi isteği ve güçlü durumda iken bu kararı alıp, yönetim kurulunda değişime gitmeli. Ben sorunun genel resmini ve çözümünü ortaya koyuyorum. İleride çıkacak sorunların büyüklüğü Galatasaray’a çok daha fazla zarar verir. Yol yakınken müdahele etmek ve sorunu kısadan halletmek Galatasaray’ın geleceğinin şekillendiği bu dönemde en önemli adım olarak ortaya çıkıyor.

Yazarın Tüm Yazıları