Sorgun'dan Suriye'ye yardım TIR'ları yola çıktı

Güncelleme Tarihi:

Sorgundan Suriyeye yardım TIRları yola çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2017 14:36

Sorgun'dan Suriye'ye yardım TIR'ları yola çıktı

Haberin Devamı

Halit YILMAZ/SORGUN(Yozgat), (DHA)- YOZGAT’ın Sorgun İlçe Kaymakamlığı, Sorgun Belediyesi, STK’lar ve esnafların başlattığı yardım kampanyasında 3 TIR dolusu yardım malzemesi, insanlık dramının yaşandığı Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Sorgun Nakliyeciler Kooperatifi'nde düzenlenen törene Kaymakam Mustafa Altınpınar, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, STK üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Kaymakam Altınpınar, Sorgun halkına ve tüm kuruluşlara verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederek, "Suriye’de hepimizin yüreğini yakan bir insanlık dramı yaşanıyor. Oradaki kardeşlerimizin durumu içler açısı. Biz, Türk milleti olarak orada yaşananlara duyarsız kalamazdık. Bizi diğer milletlerden ayıran en büyük özelliğimiz mazluma olan yardımseverliğimiz ve hayırseverliğimizdir" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise, Suriye’de 6 yıldır savaşın sürdüğünü ve bu süreçte yardımlara devam ettiklerin ibelirterek, "Kışın gelmesiyle Suriye’de yaşayanların daha çok yardıma ihtiyaç duymakta. Bu nedenle Sorgun Kaymakamlığı, Sorgun Belediyesi, STK’lar ve Sorgun esnafının yardımlarını esirgemeyerek, yola çıkan tırlarda 252 adet battaniye, 210 adet çocuk bezi, 9 kutu bebek bisküvisi, 50 paket ıslak mendil, 15 kutu bebek maması, 75 ton kömür ve 119 bin 853,25 TL. nakit para yardımı gönderildi" dedi.

Sorgun’un ve Türkiye’nin her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu belirten Başkan Şimşek, "Dostluk ve kardeşliğin öne çıktığı önemli bir sosyal sorumluluk projesini sürdürüyoruz. Türkiye ve Sorgun her zaman dostlarının yanında olacaktır. Suriye halkı önemli sıkıntılar yaşıyor. Bu ıkıntıları bitene kadar Suriye halkının yanında olacağız. Bugün gönderilen bu üç TIR'ın içinde insani yardım malzemeleri yer alıyor. Bir nebze de olsa o kardeşlerimizin yaralarına merhem olmak savaş şartlarında yaşama mücadelesi veren komşularımıza el uzatmak bizler için önemlidir” dedi.

Yardım TIR'ları, Sorgun Nakliyeciler Kooperatifi'nde gerçekleştirilen törenin ardından yapılan dua ile Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!