GeriSeyahat Sonbaharın sıradışı adresleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sonbaharın sıradışı adresleri

Sonbaharın sıradışı adresleri

Sonbaharın en güzel döneminin yaşandığı bu günlerde, farklı köşelerde değişik iklimleri deneyimlemek mümkün. İstanbul’da montla dolaşıp kapalı mekânlara giderken Antalya, Bodrum ve Kıbrıs’ta pastırma yazının tadını dışarıda oturarak hatta yüzerek çıkarabilirsiniz. Size son zamanlarda gittiğim yerlerden bir seçki hazırladım. Kimi ambiyansı kimi ise lezzetleri ile ön plana çıkıyor.

THE GALLIARD 'DA RAFINE MUTFAK VE BRASSERIE 

Etiler’de bulunan restoran birkaç bölümden oluşuyor. Üst katta rafine mutfak konsepti ile İtalyan, Fransız ve İspanyol mutfağının lezzetlerini sunuyorlar.

Giriş katında yer alan brasserie’de ise damak tadına önem veren misafirlerini hem öğlen hem de akşam saatlerinde ağırlıyorlar. En arkada partiler ve özel etkinliklerin yapıldığı, bir piyanonun renk kattığı 40 kişilik bir mekân var.

Sonbaharın sıradışı adresleri


Şef Turgut Ay’ın yemeklerini ve sunumlarını çok sevdim. Kalamar sote ve İspanyol böreği olarak bilinen ‘Empanada’ başlangıç için doğru seçenekler.

Ana mönüde yer alan anasonlu pancar carpaccio, Linguini İspanyol köfte ve Kars’tan getirilen kaz ise mutlaka tadılması gereken lezzetlerden. Mekânın şarap kavı Türkiye’nin en iyilerinden biri.
444 02 33

BODRUM CARESSE'DE AMBİYANS MÜDÜRÜ 

Sonbaharın sıradışı adresleri

Bodrum lig değiştiriyor. Son zamanlarda açılan uluslararası zincirlere ait oteller artık sezon boyunca değil 12 ay açık. Bunlardan biri de Luxury Collection üyesi olan ve inşaatı 4.5 yılda bitirilen Caresse.

Otelde daha önce hiç duymadığım bir kavramla karşılaştım: Ambiyans müdürü. Mekâna adım atar atmaz bir uyum var. Caresse’in ambiyansının bileşenleri; yani müzik, aydınlatma, iklimlendirme, koku ve dekorasyon farklı alanlardaki fonksiyonel ve stil sahibi kullanımlarıyla göze çarpıyor.

Caresse’in içinde dolaşırken aynı müziğin farklı tonlarda sizi takip ettiğini hissedebiliyorsunuz. Bir çok mekânda sıklıkla şikâyet konusu olan aydınlatma ise Caresse’deyken hiçbir zaman ‘fazla’ veya ‘yetersiz’ kalmıyor.

Aydınlatma saatlere göre değişen gün ışığıyla beraber mekânlara göre de farklılık gösteriyor. Otelin tüm alanlarında bu bileşenlerin hatasız, dengeli ve uyumlu olmasını sağlayan bir ambiyans müdürü görev yapıyor. Levent Severöz uzun yıllar DJ’lik ve parti organizasyonu yaptıktan sonra bu işe soyunmuş. Şu anda ambiyansa dair her şey ona soruluyor. Anlaşılan bu kavram koşulsuz müşteri mutluluğunun yeni bir koşulu olacak. 0252 311 36 36

ANTALYA'DA GOLF TURNUVASI

Avrupa Turu Final Serisi kapsamında Turkish Airlines Open, 29 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında Antalya, Belek’te düzenlenecek. Montgomerie Maxx Royal Sahası, 2013-2014 yıllarında olduğu gibi yine bu buluşmaya ev sahipliği yapıyor.

Otelin dokuzu özel aydınlatmaya sahip 18 delikli sahasında Rory McIlroy, Lee Westwood, Darren Clarke ve Victor Dubuisson gibi efsane isimler turnuva kapsamında mücadele edecek. Saha gece de aydınlatılıyor.

Sonbaharın sıradışı adresleri

 

Dört kıtada, 26 farklı ülkede toplam 48 turnuvadan oluşan heyecan dolu sezon Dubai’de sona erecek. Dünyaca ünlü golfçülerin turnuva süresince kalacağı Maxx Royal Belek Golf Resort’ta ikisi çocuklar için olmak üzere 8 restoran, 14 bar, 2 kafe ve 3 snack restoran bulunuyor.

Otelin restoranlarından biri 24 saat açık, bana en cazip gelen taraflarından biri ise pastanesinde hazırlanan müthiş tatlılar! 0242 710 27 00

SAİGON İSTANBUL'DA PERULU ŞEFİN DOKUNUŞU

Sonbaharın sıradışı adresleri

Tarlabaşı Bulvarı’nın üzerindeki İKSV binasında bulunan Saigon’da Akdeniz ve Asya mutfağını buluşturup bunu “Meditasian” diye adlandırmışlar.

Sahibi Fabio Suarez genç ama tutkulu bir adam, heyecanla mekânın farklılıklarını anlatıyor. Suşi /sashami dışında 40 farklı yemekten oluşan bir mönüleri var. Saigon’un gastronomi direktörlüğünü Perulu Şef Luis Arevalo yapıyor
.

Yemekler çok başarılı. Biz ortaya meze tarzı şeyler söyleyip paylaştık. Deniztarağı, ceviche, dim sum ve karides çok başarılıydı.Tatlılar ise midede büyük bir yeri hak ediyor.


Saigon’un manzarası enfes, Haliç’in gerisinden Tarihi Yarımada’ya bakıyor. DJ’leri çok iyi çalıyor. Sadece yemeğe değil, günbatımında içkiye veya yemek sonrası sohbete gidebilirsiniz. 0212 252 88 68

False