Son müzayedede Osmanlı eserleri

Güncelleme Tarihi:

Son müzayedede Osmanlı eserleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2011 00:00

Ankara’da Levant Pul ve Anika Evi tarafından düzenlenen yılın son müzayedesi Rixos Hotel’in Milenyum Salonu’nda gerçekleştirildi.

Antika değeri taşıyan ve ilk defa sergilenen 4 bine yakın fotoğraflar, tarihi nitelik taşıyan belgeler ve objeler yeni sahiplerini buldu.
Çok sayıda antika severin rağbet gösterdiği müzayedede satışa sunulan objelerin tamamına yakını satıldı. Osmanlı eserlerinin en çok rağbet gördüğü müzayedede, Atatürk imzalı İstiklal madalyası ile Osmanlı’nın Filistin cephesinde kullandığı sahra çantaları en çok ilgi gören antik eşyalar arasında yer aldı. Müzayedede 750 liradan açılışı yapılan Enver Paşa ve eşi Naciye Sultan’ın nişan fotoğrafı 3 bin liraya alıcı buldu. Müzayedede Osmanlı ve Cumhuriyet tarihimizin önemli sayılabilecek fermanlerı, gravürleri, hisse senetleri, kağıt paralar, jetonlar, flateli, tarihi değer taşıyan Ankara fotoğrafları ve kartpostalları, piyango biletleri, siper sanatına ait dökümanlar, reklam ve film afişleri, beratlar, nişan madalyaları, nadide değerde porselen takımları, yağlıboya tablolar, yeni sahiplerini buldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!