Son dakika haberi: Gaziantep'te dün gece yaşanan patlama sesi panik yarattı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi: Gaziantepte dün gece yaşanan patlama sesi panik yarattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2016 11:39

Gaziantep’te, dün gece kentin birçok bölgesinden aynı anda duyulan ve paniğe yol açan şiddetli patlama sesinin kaynağına henüz ulaşılamadı. Gaziantep Valiliği meydana gelen patlama sesi ile ilgili kısa bir açıklama yaptı. Olayın Suriye'de uçuş yapan jetlerin sesi olabileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Kent genelinde dün saat 23.20 sıralarında, şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Patlama sesiyle birlikte çok sayıda kişi ’155 Polis İmdat’ hattına çok sayıda ihbarda bulundu. İhbarlar üzerine polis ve jandarma kent genelinde alarm durumuna geçerek sesin kaynağına ulaşmaya çalışırken, AFAD, itfaiye ve sağlık görevlileri de alarm durumuna geçti. Ekiplerin, ihbar yapılan bölgelerde yaptıkları araştırmada herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.


Emniyet ve itfaiye ekipleri patalama sesinin geldiği bölgeye hareket ederken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda patlama sesi ile ilgili olarak ellerine gelen doğrulanmış bir bilgi olmadığını belirtti.

 

 

Haberin Devamı

OLAYA AİT OLDUĞU ÖNE SÜRÜLEN VİDEO PAYLAŞILDI

Kentte tedirginlik yaratan ve sosyal medyada çok sayıda kişinin paylaşım yaptığı patlama sesine ait olduğu iddia edilen bir video paylaşıldı. Videoda alçak uçuş yapan bir uçağın geçişi sırasında meydana gelen sonik patlama sesi duyulduğu görülüyor.

Şiddetli patlama sesiyle korktuklarını anlatan bazı kişiler doğalgaz patlaması, bazı kişiler ise terör saldırısı yapıldığını düşündüklerini söyledi.

Olayla ilgili gündüz saatlerinde yapılan araştırmada da herhangi bir bulguya ulaşılamazken, sesin kaynağının halen araştırıldığı belirtildi.



VALİLİK: PATLAMA SESİNİN SEBEBİ JETLER OLABİLİR
Gaziantep Valiliği, kentte duyulan ve tedirginliğe neden olan patlama sesiyle ilgili açıklama yaptı. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında görev yapan uçakların ses hızını aşmasından kaynaklanmış olabileceği değerlendirilen açıklamada şöyle denildi: "İl genelinde duyulan patlama sesinden dolayı jandarma, emniyet, AFAD, itfaiyeye yapılan ihbarlar değerlendirilmiş, saat 00.25 itibariyle hastanelerimize ve diğer kurumlarımıza bildirilen ya da görevlilerimizce tespit edilen herhangi bir yaralanma, vefat ve maddi hasar bulunmamaktadır. Bu sesin Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında görev yapan uçaklarımızın ses hızını aşmasından kaynaklanmış olabileceği değerlendirilmiş olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir." 
Son dakika haberi: Gaziantepte dün gece yaşanan patlama sesi panik yarattı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!