Son dakika... Cumhurbaşkanlığı'ndan Pentagon ve YPG açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Cumhurbaşkanlığından Pentagon ve YPG açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 11:29

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Pentagon'un YPG açıklamasının bugün yapılacak MGK'da değerlendirileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Pentagon'dan yapılan YPG'ye silah desteği açıklamasına ilişkin, "Bunların hepsini bir değerlendireceğiz. Bugün MGK toplantımız da var, birazdan Cumhurbaşkanımızın Grup Toplantısı var. Onların hepsini bir değerlendiririz ondan sonra açıklamalarımızı yaparız" dedi.

Kalın, Ankara Güzel Sanatlar Lisesi'ni ziyaretinin ardından, bir gazetecinin gündeme ilişkin sorusu üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Pentagon'dan yapılan YPG'ye silah desteği konusundaki açıklamalara dair soru üzerine Kalın, "Bunların hepsini bir değerlendireceğiz. Bugün MGK toplantımız da var, birazdan Cumhurbaşkanımızın Grup Toplantısı var. Onların hepsini değerlendiririz, ondan sonra açıklamalarımızı yaparız" yanıtını verdi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Suriye Demokratik Güçleri’nin belkemiğini oluşturan terör örgütü PKK bağlantılı YPG’ye gönderilen silahlarla ilgili politikanın gözden geçirildiğini teyit etmişti. Ancak Pentagon sözcülerinden Eric Pahon, DEAŞ’ın askeri olarak tamamen bitirilmesi için SDG’ye verilen desteğin süreceğini açıklamıştı.

Ayrıntılar geliyor...

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!