Soma'da ne oldu

Güncelleme Tarihi:

Somada ne oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2015 01:16

MADEN faciasıyla sarsılan Soma’da AK Parti’nin yüzde 39.87’lik oy oranıyla sandıktan yine birinci çıkması sosyal medyada en çok tartışılan konulardan biri oldu. Somalılar ise bu konunun faciayla bağ kurulup tartışılmasının doğru olmadığını, ilçe merkezi ile kırsal kesim arasında farklar bulunduğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

Büfe işletmecisi Engin Sezgin (53), Soma’nın kozmopolit bir yer olduğunu belirterek, “Burada Türkiye’nin dört bir yanından vatandaş var. Gerçek Somalı sayısı 10 bini geçmez. Soma’daki oy değişkenliğinin asıl sebebi bence bu” dedi.

Emekli sağlıkçı Abdullah Bilgiçer (49), AK Parti’ye giden oyların daha çok kenar mahallelerden olduğunu öne sürüp, “İlçe merkezindeki yaşanan tabloyu görmeyen, duymayan bu kardeşlerimizin verdiği oylar AKP’yi birinci yaptı” diye konuştu.

‘Ders bekliyordum’

Emekli muhasebeci İsmet Pak (54), “Soma’daki faciada 301 madenci kardeşimiz hayatını kaybetti. Bu seçimlerde Soma halkının AK Parti’ye ders vereceğini umuyordum. Facia sonrası işsiz kalan, işsizlik maaşıyla geçinmek zorunda bırakılan insanların olduğu bir ilçede sandıktan çıkan oy bu olmamalıydı” görüşünü dile getirdi.

Haberin Devamı


Soma Termik Santrali’nden emekli işçi Ruhi Karahan da (60) sandıktan çıkan oy oranlarının vatandaşın hükümetten memnun olduğunun göstergesi olduğunu belirterek, “Binlerce madenci işten çıkarıldığı halde Soma’da AKP’nin birinci gelmesi şaşılacak bir şey” dedi.


‘İşler bozulur diye’

Aşçı Mustafa Özkan (56) ise yaşanan durumun işverenlerin maden işçilerine baskı yapmasından kaynaklandığını savundu, “Soma’da büyük bir kesimin gelir kaynağı madene bağlı. İşlerinin bozulacağını düşünen esnaf korkusundan oy verdi. Madenciler de işsiz kalmaktan tedirgin olup, oyunu AKP’ye verdi” ifadesini kullandı.
Emekli işçi Nazmi Karadağ (50), “Ama bu böyle yürümez. Yürüse de hayır çıkmaz” derken; ev hanımı Nazmiye Azim (36) Somalıların işsiz kalmamak için paraları alıp sustuğunu öne sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!