Söke'de Çanakkale şehitleri anıldı

Güncelleme Tarihi:

Sökede Çanakkale şehitleri anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2018 15:09

Söke'de Çanakkale şehitleri anıldı

Haberin Devamı

AYDIN'ın Söke ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı, şehitler mezarlarına çiçek bıraklıp,  başında dualarla anıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü etkinlikleri, Belediye Meydanı'nda Söke  Belediyesi ve Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği tarafından şehitler için lokma dökülmesiyle başladı. Lokma hayrına Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Kurtoğlu, CHP'li Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, Söke İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Şipal, Söke İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Kurgan, Söke Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ulvi Atmaca ve vatandaşlar katıldı. Daha sonra, Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu ve beraberindekiler Serdar Şenoğlu Sokak'ta Belediye tarafından açılan Çanakkale Özel Sergisi'nin açılışını yapıp, gezdi. Çanakkale'de kazanılan zaferin ruhunun yaşatılmaya çalışıldığı sergi, büyük ilgi gördü. Söke Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin ziyaret edilmesiyle devam edilen etkinlikler, Söke Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile devam etti. Çelenklerin sunulmasının ardından Söke  Garnizon Komutanlığı'ndan Topçu Teğmen Mustafa Kılıç ve Söke Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ulvi Atmaca birer konuşma yapıp, günün önlem ve önemini anlatıp, kahraman şehitlere vefayı bir kez daha dile  getirildi. Nurten Güney isimli öğrenci, "Bir Hilal Uğruna, Çanakkale'den Afrin'e" isimli mektup yarışmasının birinci  seçilen mektubunu okudu.

ŞEHİTLİK ZİYARETİ DUYGULANDIRDI

Daha sonra Söke Asri Mezarlığı'na geçilip, şehitlikte yatan şehitlerin mezarları başında Kur'an-ı Kerim okunup, dua edildi, çiçekler bırakıldı.

Etkinlikler daha sonra Söke  Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde devam etti. Kıryarlar Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi tarafından hazırlanan  program kapsamında Çanakkale zaferi ve şehitlerini konu alan "Son Veda" isimli tiyatro oyununun sahnelenmesi ve İncirliova Orhan Gazi Mehter Ekibin gösterisi ile sona erdi.

Necati MALDAR / SÖKE (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!