Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2017 10:45

Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırı açıldı

Haberin Devamı

AYDIN'ın Söke İlçesi'nde 24'ncü 'Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırı' törenle açıldı.

Söke Genç İş Adamları Derneği'nin (SÖGİAD) girişimleriyle, Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırı açıldı. AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Toyran, iş adamları, resmi kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar açılışa katıldı.

Panayırın açılışında konuşan SÖGİAD Başkanı Bilal Ülker, "Söke ilçemizde sanayicilerimizi, esnaflarımızı ve diğer illerden gelen katılımcıların tamamını, çiftçilerimiz ve Söke halkımız ile buluşturmanın sevincini yaşıyoruz" dedi.

Kaymakam Kurtbeyoğlu ise, "Söke ilçemiz ekonomik bağlamda her geçen gün gelişiyor. Bu da Söke için sevindirici bir olay. Şu anda ilçemizde ARGE merkezi oluşturma gayreti içindeyiz" dedi.

Belediye Başkanı Toyran, tarımın kalkınmasının ülke ekonomisini canlandırılması açısında çok önemli olduğunu belirterek, "Son yıllarda Söke ilçesinde ekonomik olarak çok güzel işler oluyor. Söke'de bulunan iş adamlarımız Söke'nin gelişip kalkınması için çok güzel ve önemli çalışmalarda bulunuyorlar. İlk 7 ayda 40 milyar dolarlık dış ticaret açığından söz ediliyor. Bu dış ticaret açığının yarıdan fazlasını maalesef enerjiye harcıyoruz. Bu açıkları kapatmak üzere üç önemli kol var. Turizm gelirlerinin arttırılması, tarımda kalkınmayı sağlamak ve en azından tükettiğimiz enerjiyi kendimiz üretmek. Biz bunları uyguladığımız ve başardığımız zaman her şey yoluna girecektir" dedi.

Açılış töreninde AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ve CHP Ayrın Milletvekili Hüseyin Yıldız'da konuşmalar yaptıktan sonra protokol üyelerince panayırın açılış kurdelesi kesildi. Panayıra 49 firma katıldı.

Bahattin ALBAYRAK / SÖKE (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!