Sokaktaki İlk Adımlar Tekirdağ’da Adımlarını Büyüttü

Güncelleme Tarihi:

Sokaktaki İlk Adımlar Tekirdağ’da Adımlarını Büyüttü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 13:46

TÜRKİYE'NİN 41 İLİNDE UYGULANAN SOKAKTAKİ İLK ADIMLAR PROJESİ TÜM TEKİRDAĞ'I KAPSAYACAK ŞEKİLDE GÜNCELLENDİ.

TEKİRDAĞ (İHA) – Türkiye’nin 41 ilinde ilkokul çocuklarına yönelik Renault firması, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü ‘Sokakta İlk Adımlar’ isimli trafik eğitimi projesi Tekirdağ’da genişletildi.
Çocukların trafikteki tehditler ve risklerin farkına varmasını sağlayıp, onlara güvenli davranış alışkanlıkları kazandırmayı amaçlayan “Sokakta İlk Adımlar” yol güvenliği eğitim projesiyle Tekirdağ’da her yıl yaklaşık 20 bin öğrencinin bilinçlendirilmesi hedefleniyor.
Proje bilgilendirme toplantısına Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Fahrettin Ecevit, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Toplantıda açıklamalarda bulunan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Sokakta İlk Adımlar projesinin Tekirdağ’da 2006’dan beri uygulandığını, ancak bu yıl eğitimcilerden gelen talepleri dikkate alarak, projeyi il ve ilçe merkezlerindeki tüm okullara ulaştırma kararı aldıklarını açıkladı.
Çocuklara güvenli davranış alışkanlıklarını kazandırmak zorunda olduklarına değinen Aybar, “Türkiye’nin yol güvenliği karnesi iç açıcı değil. Hele çocuklar açısından baktığımızda, durum daha vahim. Ülkemizde trafik kazalarında yaşamını yitiren her 100 yayadan 26’sı çocuk. Trafik kazalarındaki çocuk ölüm oranı ise Avrupa Birliği ülkelerine göre 3 ila 4 kat daha yüksek” ifadelerini kullandı.
Aybar’ın ardından konuşan Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Fahrettin Ecevit, Türkiye’de son beş yılda her yıl ortalama 1 milyon 200 bin trafik kazası meydana geldiğini, 250 bin kişinin yaralandığını, resmi kayıtlara kaza yerinde 4 bin kişinin öldüğünü fakat bu ölüm sayısını ambulansla nakledilirken ve hastanedeki kayıplarla bir misli daha arttığını belirtti.
Vali Enver Salihoğlu da, Türkiye’de gün geçtikçe trafiğin daha tehlikeli bir hal aldığını söyleyerek, Türkiye’de kayıtlı araç sayısının 20 milyonu aştığını ifade etti. Projeyi çok önemli bulduğunu aktaran Salihoğlu, böylesine önemli bir projede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
Aybar ve Ecevit, toplantının bitiminde Vali Enver Salihoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol’a birer plaket taktim etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!