Sokaktaki dostlar için sıcak yuva

Güncelleme Tarihi:

Sokaktaki dostlar için sıcak yuva
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 13:17

Sokaktaki dostlar için sıcak yuva

Haberin Devamı

MANİSA'nın Yunusemre Belediyesi, kışın yaklaşmasıyla birlikte ilçenin belirli noktalarına kedi ve köpek yuvaları yerleştirmeye başladı. AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, vatandaşların talebi üzerine uygun yerlere yuvaların yerleştirilebileceğini belirtirken, Manisa Hayvan Hakları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Elbirliler ise vatandaşları yuvaların önüne su ve yemek koyması için çağrıda bulundu.

Yunusemre Belediyesi, yaklaşan kışy öncesi sokak hayvanları için harekete geçti. Özellikle gece sıcaklığın iyice düşmesi sebebiyle ilçede çeşitli noktalara kedi ve köpek yuvaları yerleştirmeye başlanarak, sokak hayvanlarının kış aylarını sıcak ortamda geçirmesi hedeflendi. Hem vatandaşlardan gelen talep hem de sosyal belediyecilik anlamında belediyenin şantiyesinde yapılan yuvaların yerleştirilmeye başlandığını dile getiren Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, yuvalar için talepte bulunan duyarlı vatandaşlara teşekkür etti. Kendilerine gelecek yuva taleplerini karşılamaya hazır olduklarını ifade eden Başkan Çerçi, "Ekiplerimiz ilçede bulunan sokak hayvanlarının soğuk havalardan olumsuz etkilenmemesi amacıyla çalışmalarda bulunuyor. Belediyemize kedi ve köpek evleri için başvuruda bulunan vatandaşlarımıza şantiyemizde üretilen kedi ve köpek evlerini dağıtıyor. Bu konuda talebi olan vatandaşlarımız 444 62 09 no'lu çağrı merkezimizi arayarak ya da belediyemize gelerek bilgi sahibi olabilirler" dedi.

HAKDEM'DEN ÇAĞRI

Yunusemre Belediyesi'nin sokak hayvanları için yaptığı çalışmanın birçok belediyeye örnek olması gerektiğini ifade eden Manisa Hayvan Hakları Koruma Derneği (HAKDEM) Başkanı Reyhan Elbirliler, vatandaşlara çağrıda bulundu. Dernek Başkanı Elbirliler, özellikle kış aylarında sokak hayvanlarının yemek ve su bulma konusunda sıkıntı yaşadığına dikkati çekip, "İnsanlar, yemek ve su ihtiyacını çok kolay bir şekilde karşılayabilir. Ama bu sokak hayvanlarımız için geçerli değil. Yunusemre Belediyesi, güzel bir çalışma içine girerek, sokaktaki sıcak dostlarımız için sıcak yuva temini sağlıyor. Ancak bu sadece yuva temini sağlamakla olmaz. Çeşitli noktalara yerleştirilen bu yuvalarda barınacak olan sokak hayvanlarımızın yeme ve su ihtiyacını da karşılamamız gerekir. Bunun için duyarlı vatandaşlarımızın bu konuda desteğine ihtiyacımız var. Yuvaların önüne koyacakları bir kap yemek ve su, sokaktaki dostlarımızın ihtiyacını da karşılamış olur. Ayrıca sadece yuvaların önlerine değil evlerimizin önüne de birer kap su ve yemek de koyabiliriz" diye konuştu.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!