GeriSeyahat Sokak Panorama
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sokak Panorama

Sokak Panorama

HASEKİ TEKKE ÇIKMAZI

Davutpaşa'daki bu çıkmaz adeta geçmiş İstanbul'un havasını insana teneffüs ettiriyor. Asfalt yol dışında çıkmazdaki tüm yapılar tarihi bir değer taşıyor bu 160 adımlık sokakta. Bir sağa bir sola dönerek ilerleyen sokak iki yandan Bayrampaşa Medresesi'nin duvarlarıyla kuşatılmış vaziyette. Yıkılmaya yüz tutmuş ahşap evlerin birinin alt katında ise bir kartonpiyer atölyesi var.

ÇIRAKLIKTAN BERBER

Sezgin Kalfa 30 yılı aşkın bir süredir berberlik mesleğini icra ediyor. Henüz yedi yaşında, o zaman Ortaköy'de sayıları şimdiki kadar fazla olmayan berber dükkanlarından birinde çırak olarak çalışmaya başlamış. Zaman içinde yükseldiği gibi kendisi de sekiz tane çırak yetiştirmiş. Beş yıldır Eski Bahçe Sokak'taki Güven Berberi'nde müşterilerini ağırlıyor. İstanbul geleneğine uygun bir şekilde sadece iki çocuk babası olarak kaldığını söylüyor.

AKMANOĞLU PASTANESİ

Tarihi Akmanoğlu fırını yan taraftaki büroyu üç yıl önce pastaneye dönüştürmüş. Böylece meşhur Eyüp halkası ve diğer kurabiye çeşitleri pastane vitrinine yerleşmişler. Selanik gevreği, üzümlü kek, paskalya çöreği gibi çeşitler Eyüp'e yolu düşenlerin akınına uğramaya devam ediyor. Ayrıca Safranbolu'dan gelen lokumlar da kavanozlarda müşteri bekliyor. Ama en çok rağbet yine de Eyüp halkasına.

False