Sokak hayvanlarının korunması ve yapılan çalışmalar öğrencilerle paylaşıldı

Güncelleme Tarihi:

Sokak hayvanlarının korunması ve yapılan çalışmalar öğrencilerle paylaşıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 12:42

Sokak hayvanlarının korunması ve yapılan çalışmalar öğrencilerle paylaşıldı

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ’da Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine sokak hayvanlarının korunması ve Süleymanpaşa Belediyesi’nin 2014 yılı itibari ile sokak hayvanlarına yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Orman Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü Tekirdağ Şube Müdürlüğünün Sokak Hayvanlarının Rehabilitasyonu Eylem Planı kapsamında Süleymanpaşa Belediyesi veteriner hekimleri tarafından gerçekleştirilen çalışmada Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan sunumunda 5199 sayılı Kanun ile Belediyelerin sorumlulukları, bakımı yasak ve tehlikeli köpek ırkları ve cezai işlemler konusu işlendi. Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün 2014 Nisan ayından bugüne yaptığı çalışmaların da ele alındığı sunumda Süleymanpaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen hizmetler detaylı olarak anlatıldı.

Bilgilendirmede 400’e yakın su kabı yere sabitleme yapılarak vatandaşımızın duyarlığı ile sıcak günlerde sokak hayvanlarının su ihtiyaçlarının karşılanması, 25 adet kedi evi montajı yapılarak kedilerin kendilerini korumak ya da beslenme noktası olarak kullanacakları yerler oluşturulması gibi kararlar paylaşıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!