Sokağa çıkma yasağını eleştirdiği için açığa alınan doktora, meslektaşlarından destek

Güncelleme Tarihi:

Sokağa çıkma yasağını eleştirdiği için açığa alınan doktora, meslektaşlarından destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 15:25

Sokağa çıkma yasağını eleştirdiği için açığa alınan doktora, meslektaşlarından destek

Haberin Devamı

Derhal göreve iade edilmeli

İZMİR'de, katıldığı basın açıklamasında sokağa çıkma yasaklarını eleştirdiği içini açığa alınan Dr. Fatih Sürenkök'e, meslektaşlarından destek geldi. İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, “Soruşturma var ise bu savcılığın göreve ama idari anlamda arkadaşımızın ve hastalarının mağdur edilmesini kabul edemeyiz. Derhal göreve iade edilmeli" dedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan sokağa çıkma yasaklarını, geçen 15 Aralık 2015 tarihinde, barış ve demokrasi güçleri adına protesto edenler arasında yer alan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, İzmir Tabip Odası üyesi Dr. Fatih Sürenkök, konuşmasından dolayı soruşturma geçirdi. Ancak idari yönden ve savcılık açısından hiçbir ifade işlemi olmayan Fatih Sürenkök, valilik kararıyla görevinden alındı.

MESLEKTAŞLARI İSYAN ETTİ

Fatih Sürenkök'ün görevden alınmasına İzmir Tabip Odası da, tepki gösterdi. Basın toplantısı düzenleyen Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, yönetim kurulu adına açıklamasınI yaptığını söyledi. Görevden alınmanın vali yardımcısının isteği valilik makamının da oluruyla olduğunu araştırmalarından sonra öğrendiklerini açıklayan Suat Kaptaner, “Soruşturma var ise bu savcılığın göreve ama idari anlamda arkadaşımızın ve hastalarının mağdur edilmesini kabul edemeyiz. Derhal göreve iade edilmeli" dedi.

Bu sırada gazeteciler, 15 Aralık 2015 tarihindeki açıklamayla ilgili soruşturmanın, İzmir Tabip Odası'nın 16 Aralık 2015 tarihinde yaptığı açıklamayla ilgili olup olmadığını sordu. Bunun üzerine tekrar söz alan Suat Kaptaner, “Bu iddia sosyal medyada da sıklıkla dile getirildi. Ancak biz açıklamamızı bir gün sonra yaptık. Bizim açıklamamızın ihbar kabul edilmesi imkansız. Zaten açıklamayı onlarca gazeteci ve polis de kaydediyor. Suç duyurusu o kayıtlardan yapılmıştır" dedi.

Taylan YILDIRIM / İZMİR (DHA)

FOTO

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!