Şok ve Yoğun Bakım Yaklaşımı Ele Alındı

Güncelleme Tarihi:

Şok ve Yoğun Bakım Yaklaşımı Ele Alındı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2017 14:53

Şok ve Yoğun Bakım Yaklaşımı Ele Alındı

Haberin Devamı

MERSİN,(DHA) - MERSİN Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı ve Doğu Akdeniz Yoğun Bakım Günleri (DAYOBA) etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Şok ve Yoğun Bakım Yaklaşımı' toplantısı gerçekleştirildi.
2011 yılından bu yana bölge üniversitelerinin işbirliğiyle düzenlenen toplantı, bu yıl Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı. Etkinliğe Çukurova Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi’nin öğretim üyeleri ile bölgede görev alan çok sayıda anestezi ve yoğun bakım uzmanları katıldı. Oturum Başkanlığını Mersin Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Atıcı ile Çukurova Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Dilek Özcengiz’in yaptığı toplantıda, şok ve yoğun bakım yaklaşımı masaya yatırıldı.
Toplantıya konuşmacı olarak katılan Dr. Aykut Urfalıoğlu, Dr. Berna Kaya Uğur, Dr. Dilek Özcengiz ve Dr. Ahmet Çelik, toplantıda 'Şok Patofizyolojisi', 'Değerlendirme Yöntemleri', 'Şoklu Hastada Sıvı Yönteminde Ekokardiyografi' ve 'Mikrosirkülasyon' başlıkları ile birer sunum yaptı.
Toplantı, soru cevap bölümünün ardından son buldu.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!