GeriSeyahat Soğuk şehir sıcak mekân
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Soğuk şehir sıcak mekân

Soğuk şehir sıcak mekân

Fiyort manzaralı bir güne uyanmak, şu çok meşhur İskandinav mutfağının en iyilerini yatağınızdan çıkmadan denemek için Oslo’nun son gözde oteli ‘The Thief’i bir kenara not edin.

NEDEN ŞİMDİ?
Kuzey Işıkları’nı görmek için ideal rota, Oslo üzerinden Norveç’in kuzeydeki en büyük şehri Tromso’ya gitmek. Havanın erken kararması biraz içinizi karartabilir. Fakat gökyüzündeki ışık oyunlarına denk gelince her zahmete değdiğini fark edeceksiniz. Tam zamanı!

Soğuk şehir sıcak mekân

ÖZELLİĞİ NE?
Otel The Thief açılalı iki sene oldu. Oslo mimarisinin son örneği. Wallpaper’dan Conde Nast Traveller’a prestijli dergilerin İskandinav bölgesindeki yeni gözbebeği. Şehrin yeni bölgesi Tjuvholmen’de olması da başka bir geçerli sebep.

Soğuk şehir sıcak mekân

AKLINIZDA BULUNSUN
Geçen ay, şef şampiyonası ‘Bocuse d’Or 2015’in galibi, Şef Ørjan Johannessen’in önderliğindeki Norveç takımı oldu. Norveç’e gastronomi dünyasının en önemli ödülünü getiren şeflerin çoğunun yolu The Thief’in mutfağına da düşmüş.

Soğuk şehir sıcak mekân

HANGİ ODASINDA KALMALI
Standart odaların hepsinin kendine özel balkonu var; çoğu da manzaralı. Ve ‘superior’ odalardan sadece beş metrekare daha ufak. Yan odanızda muhtemelen iş toplantısı için bir geceliğine Oslo’da konaklayan Avrupa’nın genç beyaz yakalı takımı, Michelin yıldızlı restoran kovalayan çiftler, dizi/film çekimi için konaklayan BBC oyuncuları ya da şehirde konseri olan herhangi bir popstar kalacak.

Soğuk şehir sıcak mekân

GÜNÜ OTELDE GEÇİRECEKSENİZ...
Hafta sonuna denk getirmeye bakın. Cumartesi ve pazar brunch’ı şehrin tüm genç ve yaratıcı takımını etrafında topluyor. Görme/görülme kültürünün izine pek rastlanmayan bu şehir için ekstrem bir ‘hip’lik. Brunch sonrası ‘Thief spa’ya geçin, Doctor Babor’un 50 dakikalık Hollywood tarzı bakımına girin. Norveç’in Brad Pitt’i olun çıkın!

Soğuk şehir sıcak mekân

İLLE DE ODA SERVİSİNİ KULLANACAKSANIZ...
Restoranı Fru K, herkesin rezervasyon için kapısını aşındırdığı bir yer. Beş ya da yedi tabaklı tadım mönüsü, modern İskandinav mutfağının özeti. Fru K’nın mutfağından çıkan ve içinde somon olan her şey denemeye değer. Salata dahil.

Soğuk şehir sıcak mekân

OTELDEN ÇIKAR ÇIKMAZ
Bulunduğunuz bölgenin adı Tjuvholmen. Burası başlı başına bir proje. ‘Fiyortkent’e giden yolda ilk model. Mimarlar, tasarımcılar uzun yıllar fiyortları yaşam merkezine dönüştürmek üzere çalışmış, ortaya Tjuvholmen çıkmış. Şehrin burnundaki Tjuvholmen’deki oteller, apartmanlar, ofisler uçsuz bucaksız bir maviye bakıyor. İki adım ötenizde şehrin son moda suşicileri, kahvecileri ve barları yan yana dizilmiş. Önce havalı kahveci Kaffebrenneriet’ten taze bir filtre kahve alıp, limanın ucuna yürüyün, maviliği içinize içinize çekin.

Soğuk şehir sıcak mekân

EN BÜYÜK ARTISI
Şehrin yenilikçi mutfağı hemen altınızda, şahane bir fiyort manzarası tam karşınızda.

Soğuk şehir sıcak mekân

EN BÜYÜK EKSİSİ
Dekorasyonunda İskandinav tasarımının dillere destan basit ama zevkli, minimal ama zengin havasından eser yok. Yerine herhangi bir şehrin beş yıldızlı otelinde karşılaşabileceğiniz ağır tonlar, koyu objeler, çok şık çok parlak dokunuşlar var.

Soğuk şehir sıcak mekân

FİYATI
119 odalı The Thief’te iki kişilik standart odaların fiyatı 350 dolardan başlıyor (www.thethief.com).

False