Soğuk hava zeytin ağaçlarına zarar verdi

Güncelleme Tarihi:

Soğuk hava zeytin ağaçlarına zarar verdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 11:27

- Mudanya Ziraat Odası Başkanı Döner:- "Mudanya’da 90 bin dönüm arazinin yüzde 20-25'i bundan etkilenecek, bu da Mudanya bölgesinde zeytinde dörtte bir oranında kayıp demektir"

Haberin Devamı

BURSA (AA) - Mudanya ilçesinde 2015 yılının son günlerinde yaşanan soğuk hava yüzünden 15 bin dönümlük arazide zeytin ağaçlarının zarar gördüğü bildirildi.

Mudanya'nın zeytin üretimi yapılan Evciler, Emirleryenicesi, Çamlık, Çayönü, Yörükyenicesi, Hançerli, Orhaniye, Balabancık, Çekrice, Küçükyenice ve Dedeköy mahallelerinde yaklaşık 25 bin dönüm zeytinlik alanın 15 bin dönümündeki ağaçlar, soğuk havadan etkilendi.

Üreticilerin tabiriyle "yanık" oluşan ağaçlarda, yaklaşık 4-5 yıl zeytin alınamayacağı, bu seneki rekoltenin geçen seneye göre yaklaşık yüzde 75 oranda azalacağı ifade edildi.

Mudanya Ziraat Odası Başkanı Raif Döner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üreticinin zararıyla ilgili devletten destek beklediğini söyledi.

Döner, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Mudanya’da 90 bin dönüm arazinin yüzde 20-25'i bundan etkilenecek, bu da Mudanya bölgesinde zeytinde dörtte bir oranında kayıp demektir. Bu yanık olayı keza Karacabey, Nilüfer ve Osmangazi bölgesinde olup onlarda da hasar çalışmaları yapılıyor ve biz bunları hep birlikte nisan ayında bakanlığa sunacağız. Geçtiğimiz yıl ürünün az olmasından dolayı zeytin ve zeytinyağı fiyatları yükseldi. Önümüzdeki yıl da bu daralma devam edip fiyatların daha da yükselmesini bekliyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!