SODES projeleriyle kadınlar ve Roman vatandaşlar meslek kazanacak

Güncelleme Tarihi:

SODES projeleriyle kadınlar ve Roman vatandaşlar meslek kazanacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2017 15:34

SODES projeleriyle kadınlar ve Roman vatandaşlar meslek kazanacak

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Valiliği öncülüğünde hazırlanan, Türkiye'nin ilk ve tek güdümlü 6 sosyal destek programı projesinden ikisi 'Akdeniz Çoklu Eğitim Merkezleri Projesi ile Roman Havası Projesi gün sayıyor.
2017 Yılı Sosyal Destek Programı kapsamında teklif edilen 10 milyon TL bütçeli 6 'Güdümlü Proje',  Kalkınma Bakanlığı tarafından uygun bulunarak onaylandı. Akdeniz Belediyesi ve Akdeniz Kaymakamlığı'nın yürütücüsü olduğu iki proje de yer alıyor. Akdeniz Çoklu Eğitim Merkezleri Projesi kapsamında Adanalıoğlu, Çay, Çilek ve Karaduvar Mahallelerinde bulunan Akdeniz Belediyesi'ne ait mahalle evlerinde, kadın ve gençlere yönelik dikiş nakış, seramik, ahşap oyma ve boyama, çocuk bakıcılığı eğitimi ve kuaförlük, epilasyon ve cilt bakımı mesleki kursları verilecek. Akdeniz Belediyesi'nce hazırlanan, 1 yıl süreli ve 2 milyon TL bütçeli proje ile adı geçen 4 mahalle evinde 11 dalda eğitimler verilecek. Mahalle evlerine kurslar için gerekli olan demirbaş ve temrinlik malzemeler alınacak. Her mahalle evinde kreş sınıfları açılacak ve kütüphane oluşturulacak. Adanalıoğlu’nda, 20 bilgisayarın olacağı bilgisayar sınıfı kurulacak.
Bir diğer önemli proje olan 'Roman Havası'nın bütçesi ise 1 milyon TL. Proje kapsamında, Bahçe, Barış ve Turgutreis Mahallelerinde yoğun olarak yaşayan Roman vatandaşlara yönelik beceri ve meslek kursları, spor etkinlikleri, gezi, konferans ve seminer gibi bilgilendirme bilinçlendirme çalışmaları yapılacak. Kursiyerlerin çocukları için kreş hizmeti, yine 12-18 yaş arasındaki Roman çocuklar için klarnet, bağlama, kanun, org ve vurmalı çalgılara yönelik müzik eğitimleri verilecek. Kurslara katılacak her kursiyere günlük 15 lira harçlık verilirken, aynı anda 75 kişinin mesleki ve beceri kurslarından faydalanması sağlanacak.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!