Snus nedir? Snus maddesinin zararları nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Snus nedir Snus maddesinin zararları nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2017 12:58

Snus, nikotin bağımlılığı yaşayan bireylerin, bu bağımlılıktan koparılması için üretilmiş ve çeşitli maddelerin birleşmesiyle ortaya çıkan hafif dozlu yoğun uyuşturucu olarak biliniyor. Peki, Snus tam olarak nedir? Snus maddesi ne gibi zararlara yol açar? İşte, bir nevi uyuşturucu niteliği taşıyan madde hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Snus maddesinin ne olduğunu ve neden kullanıldığı merak ediliyor. Peki Snus nedir?

İsveç tarafından 'Sigara tiryakilerinin' bağımlılıktan kurtulması için üretilen ‘Snus’ tütün, tuz ve bazı karışımlardan oluşan nikotin torbacıklar şeklinde üretiliyor. Ağız ve üst dudak ile diş ve damak arasına yerleştirilerek kullanılan bu madde, dışarıdan bakıldığında fark edilemiyor.

Özellikle sigara içmeyenlerde uyuşturucu etkisi yaratıyor. İsveç dışındaki Avrupa ülkelerinin hemen hemen tamamında satışı yasak olan madde alındıktan 20 dakika sonra etkisini gösteriyor ve yarım saat sonra uyuşmaya neden oluyor. Bir tür uyuşturucu etkisi yapıyor.

Snus, sigara tiryakilerin bağımlılıktan kurtulması için üretilen bir madde. Tütün, tuz ve bazı karışımlardan üretilen Snus, ağız ile üst dudak ve diş ile damak arasına yerleştirilerek kullanılıyor.

Haberin Devamı

Sigara bağımlısı olan kişilerin kullandığı Snus'u, sigara içmeyen kimselerin kullanması önerilmiyor. Snus'un, özellikle sigara kullanmayan kişiler tarafından tüketildiğinde uyuşturucu etkisi yaptığı öne sürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!