SMS'le fitre

Güncelleme Tarihi:

SMSle fitre
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2006 16:12

Yeni Şafak'ın haberine göre Türk Hava Kurumu, bu yıl 'fitre ve zekat' çalışmalarına yeni bir boyut kazandırdı. GSM operatörleriyle anlaşan kurum, 3499'a gönderilen SMS'le fitre alma hazırlığında...

Haberin Devamı

Türk Hava Kurumu'nun (THK) dini vecibeler çerçevesinde elde ettiği gelir kalemlerini hem çeşitlendirdiği hem de eskiye oranla daha aktif ve popüler hale getirdiği gözleniyor. THK yönetiminin aldığı bir dizi kararla, bundan sonra THK'ya yapılacak bağışlar konusunda reklam ve ilanlara büyük ağırlık verilecek. Yapılacak reklamlarda bağışın dini içeriğine yönelik mesajların verilmesi öngörülüyor.

SMS'LE FİTRE ALINACAK

Fitre, zekat ve kurban derilerinden önemli bir gelir kaynağına sahip olan THK, "adak kurbanı", "vekalet kurbanı" adı altında yeni bağış kalemleri de oluşturdu. Adak kurbanının bedeli 250 YTL olarak belirlenirken, THK bunun için internetten de hizmet vermeye başladı. Adak kurbanı bağış formu sanal ortamda doldurulup kredi kartından ödeme yapılabiliyor. THK bu hizmetleri duyurmak için Kurban Bayramı'na kadar etkili bir reklam kampanyasına başlayacak. Yönetimi askerlerden oluşan THK'da Genel Başkan emekli Tümgeneral Yusuf Güngör ve başkan yardımcısı emekli Tuğgeneral Önder Ayhan'ın yönetimindeki kurum, fitre ve zekat ile kurban derilerinden sağlanan gelirin arttırılması yönünde yeni çalışmalar başlattı. Örneğin ilk defa olarak fitre bağışları için GSM operatörleri ile anlaşmalı SMS hattı kuruldu. THK'ya fitre vermek isteyenler 3499'a mesaj atacak.

Haberin Devamı

FİTRE YATIRIM MI OLUYOR?

THK'nın girdiği büyük ortaklıklar (Sabiha Gökçen Havaalanı, Uran-Kent) ve uluslararası çapta düzenlediği fuar ve sempozyumlar (Dünya Havacılık Oyunları Olimpiyatı) yıllardır "toplanan fitre ve zekatlar ile kurban derilerinin yatırıma mı dönüştüğü" sorusunu akla getiriyor. İlahiyatçılar, İslam dininde fitre ve zekat paralarının doğrudan ihtiyaç sahibi gerçek kişilere verilmesi ya da bu amaçla kurulmuş kurumlar aracılığıyla yine gerçek kişilere ulaştırılması gerektiğini vurguluyorlar. Daha önce de tartışmalara konu olan, "fitre ve zekat paralarıyla fabrika kurup fakirlere burada iş verme" yöntemlerinin de fitre ve zekatın özüne aykırı olduğu dile getirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!