Slovenyalı iş adamları işbirliği için Bursa’da

Güncelleme Tarihi:

Slovenyalı iş adamları işbirliği için Bursa’da
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 10:58

Slovenyalı iş adamları işbirliği için Bursa’da

Haberin Devamı

BURSA, (DHA) - TİCARET fırsatlarını değerlendirmek için Bursa’ya gelen Slovenyalı işadamı heyeti, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.



Konuk heyeti Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına Başkanvekili Abdülkadir Karlık ağırladı. İşbirliği fırsatlarını değerlendirmek için kente gelen Slovenyalı ekip, ilk olarak Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile bazı fabrikaları ziyaret etti. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ne geçen konuk ekip, Başkanvekili Karlık tarafından Bursa ve Büyükşehir yatırımları hakkında bilgilendirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Karlık, Slovenyalı iş heyetini Bursa’da görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti. İstanbul’un ardından Türkiye’nin ikinci büyük üretim ve ihracat kenti konumundaki Bursa’nın bünyesinde birçok iş fırsatını barındırdığını belirten Başkanvekili Karlık, otomotiv ve tekstil alanında dünyanın önemli üretim merkezleri arasında yer aldıklarını hatırlattı.

Büyükşehir Belediyesi olarak kente son 12 yılda her yıl ortalama 1 milyar TL’lik yatırım yaptıklarını, Bursa’yı tarih, turizm ve üretim kenti haline getirdiklerini, tanıtım için tüm imkanları seferber ettiklerini vurgulayan Başkanvekili Karlık, “Kentimizde Slovenya için de büyük fırsatlar olduğuna inanıyorum. Timsah Arena gibi mimarlık ödülü almış inşaatlarımız, tüm dünyada sadece 7 ülkenin başarabildiği tramvay üretimimiz, onlarca ülkeye ürün gönderen otomotiv sanayimiz mevcut. UNESCO’ya girmiş tarihi ve kültürel miraslarımız, başta sağlık olmak üzere turizmin tüm alanlarına hitap eden zenginliklerimiz var. Yan sanayiyle birlikte ana dallar, Slovenya’nın olduğu kadar dünyanın birçok ülkesinin dikkatini çekebilecek nitelikte” dedi. Başkanvekili Karlık, Slovenyalı işadamlarını Bursa’nın bünyesinde barındırdığı fırsatlardan yararlanmaya çağırdı.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, ziyaretin anısına konuk heyet temsilcisine Bursa Bıçağı hediye etti. Marko Kovacic de Başkanvekili Karlık’a Maribor’un kuruluş fermanı ile yöresel bal takdim etti.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!