'Sızıntıyı tespit edeceğiz'

Güncelleme Tarihi:

Sızıntıyı tespit edeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 15:51

İngiltere'nin ABD'ye yaptığı 'sızıntı suçlamalarının ardından, ABD'nin İngiltere geçici büyükelçisi Lewis Lukens "Sızıntıların nereden geldiğiniz tespit edeceğiz ve onları durdurmaya kararlıyız" dedi. Böylece, ABD, Manchester'daki saldırıya ilişkin olay yeri görüntülerini ve bilgilerini sızdırdığını kabul etti.

Haberin Devamı

Reuters haber ajansı, İngiliz hükümetinin Manchester'daki intihar saldırısına ilişkin ABD ile bilgi paylaşmayı durdurduğunu açıklamıştı. İngiltere, Manchester'd 22 kişinin hayatını kaybettiği intihar bombası saldırısında olay yerinde çekilen fotoğrafları yayımlayan ABD medyasına tepki göstermişti. İngiltere Başbakanı Theresa May'in, hükümetin bu konuda duyduğu rahatsızlığı ABD Başkanı Donald Trump'a kişisel olarak iletmeyi planladığı açıklanmıştı.

Bu gelişmelerin üzerine ABD Büyükelçilği tarafından yapılan açıklamada, olayın ABD ile İngiltere arasındaki ilişkilere uzun vadeli bir zarar verilmesinin istenmediği ifade edildi. Lukens, "Bu kınanması gereken bir durum" ifadesinde bulundu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!