KASTAMONU HABERLERİ

"Siyez buğdayı" antioksidan özelliğiyle hücre yapısını koruyor

AA / Vural Akkirpi
05 Aralık 2014 - 13:38Son Güncelleme : 05 Aralık 2014 - 13:38

YEREL HABERLER KASTAMONU

AA / Vural Akkirpi

KASTAMONU (AA) - Prof. Dr. Ahmet Maranki, buğdayın atası olarak nitelendirilen "siyez"in antioksidan özelliğiyle hücre yapısını koruduğunu bildirdi.

Maranki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, siyezin genetiği değişmemiş tek tahıl olarak bilindiğini söyledi.

Siyezin kaliteli ve yüksek antioksidan içeriğe sahip olduğunu ifade eden Maranki, şöyle konuştu:

"Antioksidan özelliğiyle hücre yapısını koruyup, yaşlanmayı geciktirdiğine dair literatürler vardır. Siyez bulguru, içeriğinde B1, B2, B6 ve B12 vitaminleriyle sindirim ve sinir sistemi için hayati öneme sahip vitaminler bulunduruyor. Siyez bulgurunun karbonhidrat değeri düşük, protein değeri yüksektir. Kolesterol içermez, posa ve lif bakımından oldukça zengin bir gıdadır."

Maranki, siyezin içerdiği yüksek mineraller sayesinde, kabızlığı engellediğini ve bağırsak kanserini de önlediğini sözlerini ekledi.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Kastamonu haberleri bölümünde, DHA ve İHA’nın abonelerine gönderdiği Kastamonu haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde "Siyez buğdayı" antioksidan özelliğiyle hücre yapısını koruyor haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

    KASTAMONU NAMAZ VAKİTLERİ
    19 Ağustos 2017, Cumartesi
    • İmsak
      03:57
    • Guneş
      05:50
    • Öğle
      13:00
    • İkindi
      16:48
    • Akşam
      19:47
    • Yatsı
      21:26
    Diğer iller için Namaz Vakitleri »
    Sayfa Başı