Siyasette havuç polemiği

Güncelleme Tarihi:

Siyasette havuç polemiği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2018 15:43

Siyasette havuç polemiği

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yıllardır bekletilip, seçim dönemlerinde ortaya çıkarıldığını öne sürdüğü Halkapınar-Otogar metrosu ile İzmir Körfez Geçişi projelerini, AK Parti'nin İzmirlilere uzattığı iki havuç olarak tanımlamasına yanıt veren AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, "Evet havuç veriyoruz Sayın Kocaoğlu, çünkü yaşın 72 oldu. Artık gözlerin görmüyor, havuç gözlere iyi gelir. Çünkü sana havuç veriyoruz ki gözlerin iyi görsün, İzmir'e yapılan bütün yatırımları gör. Yıllardır İzmir'e yaptığımız yatırımları görmüyorsun" dedi.

AK Parti'nin Güzelbahçe ve Urla İlçe Kongresi'ne katılan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun dün (cumartesi) Foça ilçesinde yapımı tamamlanan ilçe terminali ve Gerenköy Çok Amaçlı Salonu'nun açılışı törende yıllardır bekletilip, seçim dönemlerinde ortaya çıkarıldığını öne sürerek Halkapınar-Otogar metrosu ile İzmir Körfez Geçişi projeleri için sarf ettiği "İzmirlilere uzatılan iki havuç" tanımlamasına yanıt verdi. Şengül, şunları söyledi:

"İl Başkanı olduktan sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ziyarete geldi. Klasik yaptığı şey var, hemen dosyasını hazırlar, bütün siyasi partileri ziyaret eder, dosyasını verir. Ben de kendisine dosya hazırladım, gelirken verdim. Biliyorsunuz bir çok yetki İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde toplanmış. Bizim 7 tane ilçe belediyelerimiz var içinde. İlçe belediyelerimizin Büyükşehir ile yaşadığı ciddi sorunlar var. En büyük ayrımcılığı Kocaoğlu yerelde bizim belediyelerimize yaptı. Biz de kendisine bir dosya verdik. O dosyaları aldıktan sonra bakanlarımızla, Başbakanımızla görüşmeleri yaptık, hızlı şekilde İzmir adına yapılacak sorunları çözmeye başladık. Dün Kocaoğlu yerelde bir açıklama yapmış. 'Seçim öncesi AK Parti bize havuç veriyor demiş. Evet havuç veriyoruz Sayın Kocaoğlu, çünkü yaşın 72 oldu. Artık gözlerin görmüyor, havuç gözlere iyi gelir. Çünkü sana havuç veriyoruz ki gözlerin iyi görsün, İzmir'e yapılan bütün yatırımları gör. Yıllardır İzmir'e yaptığımız yatırımları görmüyorsun. Şimdiye kadar 14 yılda 43- 44 milyar lira merkezi hükümet İzmir'e yatırım yapmış, Adnan Menderes Havalimanı'nı yapmışız, Çevre Yolu'nu yapmışız, Konak Tüneli'ni, Adalet Sarayı'nı yapmışız, İZBAN'ı hep beraber yaptık, TOKİ ile 15 bin konut yaptık. Son 14 yılda bin 500 olan okul sayısını, 3 bine çıkardık. Bütün engellemelerine rağmen stadın temelleri atıldı, yurtlar yaptık, yat limanları yaptık. Büyükşehir hastaneleri yaptık. Bizim anlayışımız şu, İzmir bizim, hepimizin. İzmir bize yerelde oy vermedi diye İzmir'e yatırım yapmama, cezalandırma gibi bir şey bizim hayat tarzmızda yok. İzmir Türkiye'nin bir parçasıdır. İzmirsiz Türkiye olmaz. O yüzden bize İzmir'de gönül vermiş, oy vermiş bir çok hemşerimiz var, oy vermemiş hemşerimiz var. Bize İzmir hiç oy vermese bile İzmir'in hakettiği hangi yatırımlar varsa o yatırımları yaparız. Takipçisi de oluruz."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!