Siyaset, oynaması uzun bir oyun

Güncelleme Tarihi:

Siyaset, oynaması uzun bir oyun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2016 10:25

Birleşik Krallık’ta iktidardaki Muhafazakar Parti’nin Türk kökenli üyesi Gönül Daniels, bir sonraki genel seçimlerde milletvekili adayı olmak istediğini söyledi.

Haberin Devamı

Geçen yıl yapılan genel seçimlerde Muhafazakar Parti’den Londra’nın Edmonton bölgesinden milletvekili adayı olan Gönül Daniels, Avrupa Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) Londra ofisinde düzenlenen etkinlikle, Birleşik Krallık’ta yaşayan Türk gençlerle bir araya geldi. Toplumdaki rol modellerin, toplumun üyelerine örnek ve destek olması amacıyla düzenlenen etkinliğe, gençler yoğun ilgi gösterdi.

HER ZAMAN DESTEKLEDİM

Etkinlikte, özellikle Birleşik Krallık’taki siyaset hayatında nasıl kariyer sahibi olunacağı yönündeki soruları cevaplandıran Daniels, ayrıca gençlere eğitim ve kariyer alanlarıyla ilgili de tavsiyelerde bulundu. Her zaman Muhafazakar Parti destekçisi olduğunu belirten Daniels, “Her zaman bu parti için oy kullandım ancak parti üyesi olmanın bir farklılık yaratacağını düşünmüyordum” dedi.

Haberin Devamı

Siyaset, oynaması uzun bir oyun

SESİ OLMAYANLARIN SESİ OLMAK İSTEDİM

Daniels, “Neden siyaset hayatına katılmak istediniz?” sorusunu ise şöyle cevapladı: “Çünkü sesi olmayanların sesi olmak istedim. Milletvekilleri sizler tarafından seçiliyor, bu siyasiler de sizler için önemli kararlar veriyor. Sizlerin, seçmenin oyu çok önemli ve gerçekten farklılık yaratabilir. Eğer bir partinin üyesi olursanız, o zaman bu parti için önemli olan konularda söz sahibi olabiliyorsunuz. Eğer gelecekte siyaset hayatına katılmayı arzuluyorsanız, o zaman siyasi bir partiye katılın, üyesi olun. Eğer siyasette kariyer sahibi olmak istiyorsanız o zaman kariyer basamağına çıkmak için en az 10 yıl öncesinden çalışmaya başlamanız gerekiyor. Kapı kapı dolaşıp, kampanya yürütmeniz gerekli, bağış toplanan etkinlikler düzenliyorsunuz. Yani siz partinizi destekliyorsunuz, buna geri dönüş olarak partiniz de sizi destekliyor. Oynaması uzun bir oyun.”

TÜRK TOPLUMUNA YARDIMCI OLMAK İSTİYORUM

“Birleşik Krallık’taki yaşama ve değerlere entegre olduğum için bugünkü konumumdayım. Bu, Türk-Kıbrıs kültürümü bıraktığım anlamına gelmiyor. Çünkü bizler bu ülkede yaşıyoruz. Bu ülkede yaşıyorsanız, iş bulabilmek için İngilizce, tüm diğer dillerden çok daha önemli. Fransa’da yaşasaydık Fransızca, Türkiye’de yaşasak Türkçe konuşurduk.”

Haberin Devamı

2020 yılında yapılması beklenen genel seçimlerde yeniden Muhafazakar Parti’den ve Türklerin yoğun olarak yaşadığı bir bölgeden milletvekilliğine adaylığını koymak istediğini belirten Daniels, “Seçilmeme yardım edin ki, ben de sizlere yardımcı olabileyim. Bundan sonraki hedefim, daha fazla destekleyici olmak. Türkçe konuşan topluma yardımcı olmak, onları desteklemek istiyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!