Sivil memurlara tazminat talebi

Güncelleme Tarihi:

Sivil memurlara tazminat talebi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2018 15:43

Sivil Memurlar Sendikası Genel Başkanı Serdar Dursun, Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Genelkurmay Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nde (EGM) görevli sivil memurların hiçbir ek ücret, zam veya tazminat almadığını belirterek özel hizmet tazminatı ödenmesi talebinde bulundu.

Haberin Devamı

EGM ve askeri kurumlarda görevli sivil memurların güvenlik nedenlerinden dolayı diğer kamu kurum ve kuruluşlarına tabi olarak görev yapan memurlardan daha fazla risk taşıdıkların altını çizen Dursun, tazminat talebiyle ilgili şu bilgileri verdi:

24 SAAT ESASIYLA GÖREV

“Sivil memurlar bu kurumların hassas görevleri gereği 24 saat esasıyla görev yürütüyorlar. Özellikle Fırat Kalkanı ve Musul operasyonları sonrasında bölgesel hareketliliğiyle önemi artan Gaziantep ve Şanlıurfa ile birlikte terörle mücadelede kritik iller olarak belirtilen 13 ilde, 24 saat esasına göre 2 bin 500 civarında sivil memur çalışıyor. Sivil memurlar TSK ve genel kolluk görevi yürüten bu kurumlarda çalışmalarından kaynaklanan hiçbir ek ücret, zam veya tazminat alamıyor.

DAHA FAZLA RİSK TAŞIYORLAR

Haberin Devamı

Kritik bölgede son zamanlarda yaşanan terör olaylarının artış sağlaması nedeniyle EGM ve askeri iş yerlerinde görevli sivil memurların güvenlik nedenlerinden dolayı diğer kamu kurum ve kuruluşlarına tabi olarak görev yapan memurlardan daha fazla risk taşıdıkları ve çoğu gün iş yerlerinden ayrılamadıkları evlerine dahi gidemiyorlar. Ancak sivil memurlara kritik illerde görev yapsalar dahi aynı kurumda çalıştıkları üniformalı personele verilen haklardan hiçbiri verilmiyor. Sivil memurların çalışma şartlarının karşılığını almaları için ücretlerine yönelik olarak iyileştirme yapılması camiamızı mutlu edecektir.”

BAKMADAN GEÇME!