Siverek'te tarihi evin açılışı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Siverekte tarihi evin açılışı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 14:15

Siverek'te tarihi evin açılışı yapıldı

Haberin Devamı

Mehmet SEZGİN/SİVEREK(Şanlıurfa), (DHA)- ŞANLIURFA’nın Siverek İlçesi’nde belediye tarafından tarihi yapıların korunması ve restore edilmesi projesi kapsamında Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın hibe desteği ile restore edilen tarihi Hummanlar evinin açılışı yapıldı.

Evin açılışı nedeniyle düzenlenen törene; Siverek Kaymakamı Vural Karagül, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, bürokratlar, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tarihi yapılara sahip çıktıklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Resul Yılmaz, tarihi yapıların kentin hafızası olduğunu belirterek, "Buralara sahip çıkmak temel görevlerimiz arasındadır. İlçemizde koruma altına alınan tarihi yapılarımızı restore ederek gelecek nesillere aktarmaktır vazifemizdir. Belediyelerin olmazsa olmaz çalışmalarının yanında sosyal, kültürel ve tarihi belediyecilik anlayışındayız, bundan sonra bu tür projeleri gerçekleştireceğiz. Uzaklaştığımız geleneklerimizin bir kısmını bu tür eser ve projelerle yaşatma imkanını elde ediyoruz" diye konuştu.

Açılışı yapılan tarihi evin aynı zamanda kadınların ürettiği eserlerin pazarlanacağı çarşı olarak da kullanılacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!