Siverek'te baz istasyonu gerginliği

Güncelleme Tarihi:

Siverekte baz istasyonu gerginliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 15:58

Haberin Devamı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir apartmanın üstünde bulunan baz istasyonunu taşınmasını isteyen mahalleli ile firma görevlileri arasında gerginlik yaşandı.

Alınan bilgiye göre, Hasançelebi Mahallesi Adliye Sarayı arkasındaki bir apartmanın üstüne yaklaşık 3 yıl önce bir GSM operatörü firması tarafından baz istasyonu kuruldu. Aradan geçen zamanda çocuklarının baz istasyonu nedeniyle hastalandığını iddia eden çevredeki apartmanların sakinleri, baz istasyonunun başka bir yere taşınmasını istedi.

Başvurulardan bir sonuç alınmaması üzerine mahalle sakinleri, baz istasyonunun bakımını yapmaya gelen firma görevlilerinin apartmana çıkmasına izin vermedi. Tartışmanın büyümesi üzerine bölgeye çok sayıda polis sevk edildi.

Firma görevlilerini bölgeden uzaklaştıran emniyet yetkilileri, vatandaşların dilekçeyle kurumlara başvurması gerektiği söyleyerek vatandaşların dağılmasını sağladı.

Haberin Devamı

Mahalle sakini Bedir Yüksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 katlı apartmanın üstüne baz istasyonunun kurulmasının ardından çocuklarının hastalandığını ileri sürdü.

Yaptıkları başvurularda bir sonuç alamadıklarını belirten Yüksel, "Bugün baz istasyonu görevlilerini parça değiştirmeye geldiklerini gördük. Apartmana bırakmadık aramızda tartışma çıktı. Tartışma büyüyünce polis ekipleri geldi. Biz ne pahasına olursa olsun o baz istasyonu sökülerek şehir dışına taşınmasını istiyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!