Siverek Belediyesi, Keçiören Belediyesi'ni misafir etti

Güncelleme Tarihi:

Siverek Belediyesi, Keçiören Belediyesini misafir etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2016 13:12

Siverek Belediyesi, Keçiören Belediyesi'ni misafir etti

Haberin Devamı

Mehmet SEZGİN/SİVEREK (Şanlıurfa),(DHA) - ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesi'nde Kalkınma Bakanlığı bünyesindeki Karacadağ Kalkınma Ajansının desteklediği ‘Kültür Köprüsü Projesi’ kapsamında Keçiören Belediyesinden gelen heyet misafir edildi. 

Siverek’te tarihi ve turistik alanları gezen Keçiören Belediyesi çalışanları, Siverek Belediyesi birimlerini ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu. Programın ikinci gününde Takoran Vadisi olarak bilinen Fırat kıyısındaki doğal alanları gezen Keçiören Belediyesi heyeti, Nisibbi köprüsünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gezi programlarının ardından akşam saatlerinde Tarihi Cudi Paşa Konağında Ankara Seymen ekibi bir gösteri düzenledi.

Programa Siverek Kaymakamı Dr. Vural Karagül, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik, Siverek ve Keçiören Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri ile belediye çalışanları katıldı.

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, bu tür etkileşim projelerine çok fazla ihtiyaç olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Kültür Köprüsü Projesi, Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz’ın da yakından takip ettiği bir projedir. Bu vesileyle değerli bakanımıza desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Değerli dostlar, Anadolu’nun çok zengin bir kültürü var. Bu zengin kültürel çeşitlilik bizleri birbirinden uzaklaştıran ayıran kamplaştıran bir zenginlik değil, aksine bizler aynı kültürden beslenen kısaca aynı düşünce dünyasına dayanan bir kültür dünyasına sahibiz. Bunun da temeli hepinizin malumu İslamiyet’tir, Müslümanlıktır. Farklı ritüellerimiz şekillerimiz olabilir, asıl zenginlik işte oradadır. Birileri bu zenginliklerimizi farklı yönlere çekmek istiyor olabilir ama biz diyoruz ki bu zenginliktir, çeşitliliktir, bu bizi yekpare haline getiren bütünleştiren bir yapıdır."

Proje kendisine sunulduğunda tereddüt etmeden onayladığını belirten Başkan Yılmaz, “Bir an önce bu projeyi hayata geçirmek için ne gerekiyorsa yapınız diye talimat verdim. Bu kararın ne denli doğru olduğunu bugün hep birlikte müşahede ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Keçiören Belediyesince Başkan Yılmaz’a projeye desteğinden ötürü plaket verildi. Program, Belediye Başkanı Resul Yılmaz ve katılımcıların Ankara Seymen ekibinin gösterisine katılmasıyla sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!