Sivas'ta Siyer-i Nebi yarışması yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Sivasta Siyer-i Nebi yarışması yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2017 14:52

Sivas'ta Siyer-i Nebi yarışması yapıldı

Haberin Devamı

Hakan KALELİ /SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Türkiye’ye genelinde düzenlenen Siyer- i Nebi yarışması yapıldı. 56 okulun katıldığı yarışmaya 6 Bin 672 öğrenci katıldı. 
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen "Gençler Kutlu Peygamberin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması" ülke genelinde il ve ilçe merkezlerindeki devlet okullarında gerçekleşti. Sivas'ta yarışmaya 17 il merkezi ve 39 ilçe olmak üzere toplam 56 okuldan 6 Bin 672 öğrenci katıldı. 90 dakika süren sınavda, ortaokul öğrencilerine test şeklinde 60, lise öğrencilerine ise 90 soru soruldu.
Yarışmada birinciye 6, ikinciye 5, üçüncüye 4 tam altın ve kitap seti, ilçe birincilerine tam, ikincilerine yarım, üçüncülerine çeyrek altın ve kol saati hediye edilecek. Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, sınav yapılan okulları gezerek katılım oranları hakkında bilgi aldı. Siyer- i Nebi, peygamberimizin hayatını anlamak, anlatmak üzere yapılmış olan bir sınav olduğunu söyleyen Altınsoy, "Gençleri yetiştirmek için Peygamber Efendimizi daha fazla tanımamız gerekiyor. Çünkü o alemlere rahmet olarak geldiği gibi kendi ifadesiyle 'Benim en önemli görevim muallimliktir' dolayısıyla biz öğretmenlerinde en önemli rehberi ve biz öğretmenlerde peygamber mesleğini icra ettiğimizi düşünüyoruz." dedi. Anadolu Gençlik Derneği'ni düzenlenen sınav nedeniyle tebrik eden Altınsoy, "Sivas’ımızda şuan 56 okulumuzda yarışma yapılıyor 6.672 öğrencimiz bu yarışmaya girdi. Şu an tüm Türkiye’de aynı anda saat 11’de yarışma başladı. Bu kolay bir şey değil ama Sivas’ımızda ortaokul ve lisede yaklaşık olarak 70-80 bin civarı öğrencimiz var. Biz isteriz ki bu yüzde 10’u civarı giriyor. İsteriz ki bu daha fazla rakam olsun.Bunun için gelecek sene için bu rakamın daha da arttırılması için gereken gayretleri göstermemiz gerekiyor. Göstermeleri gerekiyor arkadaşların. Herkese emeklerinden, katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. AGD Sivas Şube Başkanı Bülent Şimşek ise sınav sonuçlarının 31 Aralık 2017 tarihinde açıklanacağını ve ödül töreninin yapılacağını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!