Sivas'ta ikinci bereket ormanı

Güncelleme Tarihi:

Sivasta ikinci bereket ormanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2016 16:42

Sivas'ta ikinci bereket ormanı

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta Gönül Elçileri Projesi kapsamında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde 81 ilde başlatılan 'Bereket Ormanları' kapsamında belirlenen alana fidan dikildi.

Bereket Ormanları 2 olarak belirlenen alana fidan dikim programı Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa; Vali Davut Gül ve eşi Gülden Gül, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Sivas Orman İşletme Müdürü Hüseyin Özdemir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut ile çok sayıda gönül elçisi katıldı.

Programda ilk olarak söz alan Sivas Orman İşletme Müdürü Hüseyin Özdemir il genelinde yürüttükleri ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi vererek, 'Gönül Elçileri Projesi' kapsamında Yıldız Dağı'nda oluşturulan ağaçlandırma sahasına bin adet fidan dikileceğini söyledi.

Vali Davut Gül ise 2015 yılında 1'inci Gönül Elçileri Ormanı'nın Taşlıdere mevkisinde oluşturulduğunu hatırlatarak, yüz dönüm sahaya 10 bin adet sarıçam ve karaçam dikildiğini vurguladı. Yıldız Dağı'nda hızlı bir ağaçlandırma çalışması yapıldığını ifade eden Gül, "Tesise bugüne kadar 159 bin fidan dikildi. Bölge, daha zengin bir görünüme kavuşacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi’nin başlatmış olduğu 'Bereket Ormanları' projesi kapsamında böylesine güzel bir merkeze böylesine güzel fidanlarla ve gönüllülerle hayat verildi. Orman İşletme Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün organizasyonundan dolayı teşekkür ediyor, ‘Bereket Ormanımızın’ bereketli olmasını diliyorum" dedi.

Daha sonra ağaçlandırma sahasına Vali Davut Gül ve eşi Gülden Gül fidan dikti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!