Sivas'ta Aşık Ruhsati gecesi düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Sivasta Aşık Ruhsati gecesi düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 15:46

Sivas'ta Aşık Ruhsati gecesi düzenlendi

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA) - SİVAS Belediyesi, Kangal Kaymakamlığı ve Kangal Belediyesi tarafından 'Kangal Yöresi Türküleri ve Aşık Ruhsati Gecesi' programı düzenlendi. 

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen programa Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Kangal Kaymakamı Sinan Aşçı, Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, Aşık Ruhsati Derneği Başkanı Metin Yıldırım ve vatandaşlar katıldı. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'ndeki programda Aşık Ruhsati'nin hayatı slayt eşliğinde anlatıldı. Ardından aşıklar, Ruhsati'yi anlatan deyişler söyledi.

Sivas Belediyesi tiyatro ekibi tarafından yöresel orta oyunları sergilendi. Kangal Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Kadın Halk Oyunları ekibi ise yöreye ait halk oyunlarını türküler eşliğinde oynadı. Sivas Belediyesi Halk Müziği Korosu'nca, Kangal türküleri seslendirilerek Aşık Ruhsati'nin deyişlerinden örnekler sunuldu. Mahalli aşıkların besteleri okundu.

Programa konuk sanatçı olarak katılan Ender Doğan da, Aşık Ruhsati'nin deyişlerini seslendirdi. Programı takip eden davetlilere yöresel bir yiyecek olan hedik, gözleme ve ayran ikram edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!