Sivas'ta 29 sanıklı FETÖ davasına devam edildi

Güncelleme Tarihi:

Sivasta 29 sanıklı FETÖ davasına devam edildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 21:13

Sivas'ta 29 sanıklı FETÖ davasına devam edildi

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta FETÖ/PDY soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, aralarında 'emniyet mahrem imamı' olduğu iddia edilen 3 kişinin de bulunduğu çoğu öğretmen 12'si tutuklu, 29 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme', 'Silahlı terör örgütüne üye olma', 'Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık', 'Usulsüz işsizlik ödeneği alarak devleti zarara uğratma' suçlarından haklarında dava açılan çoğu öğretmen, 12'si tutuklu, 8'i tutuksuz, 9 firari, toplam 29 sanık, Sivas 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanıklardan O.K., T.A., U.M.E, İ.B., E.K., M.Y., M.A., H.T., E.B., M.U. ve G.K. katıldı. Samsun E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan O.Y., duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada tutuksuz yargılanan 8 sanık ile sanık avukatları ve sanıkların yakınları da hazır bulundu.
'DARBECİLERİ LANETLİYORUM'
Tutuklu sanıklardan 'emniyet mahrem imamı' olduğu iddia edilen eski öğretmen M.U., savunmasına 15 Temmuz darbesini ve darbecilerini lanetleyerek başladı. M.U. "Üniversiteyi bitirdikten sonra KPSS sınavlarına hazırlandım, ancak kazanamadım. Devlett iş bulamadığımdan dolayı özel sektörde iş başvuruları yaptım ve cemaatin Konya'daki okuluna kabul edildim. Burada 1 yıl çalıştıktan sonra sözleşmem feshedildi ve bana Nevşehir'deki okullarında öğretmen ihtiyaçlarının olduğunu, istediğim takdirde oraya gidebileceğimi söylediler. O yıl yapılan KPSS sınavınıda kazanamayınca cematin Nevşehir'deki okulunda görev yaptım. 1 yıl sonra orada da sözleşmem feshedildi ve Sivas'taki okula gidebileceğimi söylediler. Başka bir iş bulamadığımdan dolayı Sivas'a gelerek öğretmenlik yaptım. Görev sürem boyunca sadece öğretmenlik yaptım, bu yapının içinde olmadım. Cep telefonuma ait HTS kayıtlarında isimleri geçen kişilerin örgüte bağlı olduğunu bilmiyordum. ByLock yüklemedim ve kullanmadım, kayıtlarda bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. ByLock'ün yüklü olduğu tarihte ben askerdim ve telefon kullanmıyordum. Örgüt üyesi olsam, her yıl KPSS sınavına girmezdim. Denildiği gibi soruları önceden alır ve sınavı kazanırdım ve devlette işbaşı yapardım. 'Emniyet Mahrem İmamı' olduğumu kabul etmiyorum, hakkımdaki iddiaları reddediyorum" dedi.
Diğer tutuklu sanıklardan İ.B. ise hakkındaki iddiaları kabul etmediğini, KPSS sınavını kazanamadığı için özel okulda çalışmak zorunda kaldığını ve okuldan kendi isteğiyle ayrıldığını ifade ederek beraatini istedi.
Tutuklu sanık T.A ise cemaatin bir terör örgütü olduğunu çok geç algıladığını ifade etti. 
Tutuksuz sanıklardan Ş.Y. de haksız aldığı iddia edilen işsizlik maaşının geri ödemesini yaptığını ifade ederek mahkeme heyetine belgesini sundu. Duruşmada diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile tanıklar dinlendi. 
Heyet davada isimleri geçen tanıkların dinlenilmeleri, sanıkların ByLock raporlarının araştırılması için duruşmayı 26 Ekim 2017 tarihine erteledi.
Soruşturma kapsamında hakkında dava açılan firari sanıklar İ.E., Y.D., E.A., H.G., O.N.E., A.A., M.A., B.S.G., ve R.Ç.B'nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!