Sivas Valisi Gül'den esnafa müjde

Güncelleme Tarihi:

Sivas Valisi Gülden esnafa müjde
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 17:55

Sivas Valisi Gül'den esnafa müjde

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Valisi Davut Gül, lokanta ve berber gibi küçük esnafın yanlarında sigortasız olarak çalışan kişilere 31 Aralık 2017 tarihine kadar devlet tarafından sigorta yapılacağını söyledi.

Sivas Valisi Davut Gül, Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mehmet Akgül'ü makamında ziyaret etti. Burada SESOB Başkanı Beşir Köksal, Sivas Pideciler Derneği Başkanı Hüseyin Düzgün ve oda yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Vali Gül, odanın çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyarette konuşan Vali Gül, istihdam seferberliğinin başlatılmasının ardından çalışmalara başladıklarını, bu çalışmalar kapsamında kayıt dışındaki sigortasızların sigortasının da devlet tarafından yapılacağını söyledi. Özellikle lokanta, berber gibi küçük esnafın yanlarında çalışanlara 31 Aralık 2017 tarihine kadar devlet tarafından sigorta yapılacağını dile getiren Vali Gül, "Lokanta ve berber gibi küçük esnafımızın yanlarında sigortasız olarak çalıştırdıkları elemanlar için devletimiz önemli bir imkan tanımıştır. Bu çalışanların 31 Aralık tarihine kadar sigortaları ve vergileri devlet tarafından karşılanacaktır. Bu uygulamadan faydalanmak isteyenler öncelikle Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'ne kayıt yaptıracak. İstihdam edildiğinde ise sigorta primleri ve vergileri devlet tarafından karşılanacak. Esnaf ve sanatkarımızı da rahatlatacaktır" dedi.

SESOB Başkanı Beşir Köksal ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliğinin esnafa da yansıyacağını belirterek, bu konuda çalışmalar yapan Vali Davut Gül'e teşekkür etti. Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mehmet Akgül de, Vali Davut Gül'ün ziyaretinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, odanın çalışmalarını anlattı. Akgül, üyelerin sorunlarıyla yakından ilgilenmeye gayret gösterdiklerini dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!