Sivas’ta Öğrencilere Bisiklet Dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Sivas’ta Öğrencilere Bisiklet Dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 13:31

SİVAS HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ İLE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDAKİ "OKULLARDA FİZİKSEL AKTİVİTENİN ARTIRILMASI" İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ KAPSAMINDA ÖĞRENCİLERE BİSİKLET DAĞITILDI.

Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki ’Okullarda Fiziksel Aktivitenin Artırılması’ işbirliği protokolü kapsamında öğrencilere bisiklet dağıtıldı.
Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen bisiklet dağıtım törenine Sivas Belediye Başkan Yardımcı Ahmet Özaydın, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Levent Sağlam, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Törende konuşan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Levent Sağlam, ”Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ’Okullarda Fiziksel Aktivitenin Artırılması İşbirliği Protokolü’ kapsamında 50 adet bisiklet dağıtıyoruz. Okullarda sağlık için spor yapma bilinci ve kültürünü oluşturmak, bu farklılığı geliştirmek, artırmak amacındayız. Sağlık Bakanlığı bu kapsamda uyguladığı sayısız programlardan bir tanesi Türkiye’nin ’Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Projesi’ çerçevesinde özellikle Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardaki ortaokul düzeyindeki sınıflarda böyle bir program yürütmekte ve onları spora özendirmeye çalışmaktadır. Böylelikle gelecekte sağlıklı bireyler olabilelim. Türkiye’nin geleceğine sağlıklı nesiller yetiştirelim amacındayız“ dedi.
Konuşmaların ardından ortaokul öğrencilerine bisikletleri dağıtıldı.
(UY-TB-Y
.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!