Sivas Kongresi'nin 100'üncü yılında 100 proje

Güncelleme Tarihi:

Sivas Kongresinin 100üncü yılında 100 proje
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2016 12:53

Sivas Kongresi'nin 100'üncü yılında 100 proje

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Valiliği, 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 100'üncü yıl dönümü kapsamında, "Sivas Kongresi'nin 100'üncü Yılında 100 Proje" çalışması başlattı.

2019 yılında 100'üncü yılı kutlanacak olan tarihi Sivas Kongresi için çalışmalara başlandı. Bu kapsamda Sivas Valiliği açıklama yaparak, İstiklal mücadelesinin yürütülmesinde milli birlik ve bütünlüğü sağlayan, milli iradeyi öne çıkaran, ülkenin bütünlüğü ve milletinin bağımsızlığı için Türk Milletinin azim ve kararlılığını tüm dünyaya ilan eden 4 Eylül 1919 Sivas Kongresinin 100'üncü yılını Sivas’ın kalkınması ve gelişmesine önemli katkılar sağlayacak projeleri hayata geçirerek taçlandırmak amacıyla proje uygulanacağı belirtildi. Projenin amacının kentin ekonomik, sosyal, kültürel gelişmesi ve kalkınmasına katkı sağlayacak 100 projenin Valilik koordinasyonunda kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversite, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının katkıları ile belirlenmesi, belirlenen projelerin genel bütçe, yerel bütçe ve diğer kaynaklarla hayata geçirilmesi için gerekli adımların atılması olduğu belirtildi. Proje kapsamında Sivas'ın cazibe merkezi olmasına katkı sağlayacak, kentin ve ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı yapacak, sürdürülebilir ve sürekliliği olan, bölgesel ve ulusal kalkınma öncelikleri ile de uyumlu, çevreye duyarlı ve modern teknolojileri içeren, mekansal olarak il merkezi yanında ilçeleri de kapsayan, öncelikle genel bütçe imkanları ve yerel kaynaklarla gerçekleştirilebilir projeler tercih edilecek. Belirlenen projelerin ve yatırımların 4 Eylül 2019 tarihi itibariyle tamamlanarak açılışa hazır hale gelmiş olması, inşaat veya uygulamalarının başlatılmış olması ya da temellerinin atılmaya hazır olması gerektiğine dikkat çekildi.

Bu konuda kamu kurum ve kuruluşları, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü, Sivas Belediye Başkanlığı, Kaymakamlıklar ve yerel yönetimler kurumsal ve sektörel yapıların gerekli çalışmaları yaparak belirledikleri projeleri 20 Ocak 2017 tarihine kadar valiliğe göndermeleri istendi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!