Sivas Dernekleri tek çatı altında toplanacak

Güncelleme Tarihi:

Sivas Dernekleri tek çatı altında toplanacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 13:01

Sivas Dernekleri tek çatı altında toplanacak

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA) - SİVAS Belediye Başkanı Sami Aydın'ı ziyaret eden İzmir Sivaslılar Dernek Başkanı Necati Şahin, Türkiye genelinde bulunan illerde Sivaslı derneklerin tek çatı altında toplanması amacıyla çalışma yürüttüklerini söyledi.

İzmir Sivaslılar Dernek Başkanı Necati Şahin ve İkinci Başkanı Ali İhsan Bice, Yalova Sivaslılar Dernek Başkanı Ahmet Çetin Gürlek, İzmit Sivaslılar Dernek Temsilcisi Tekin Gürlek Belediye Başkanı Sami Aydın'ı makamında ziyaret etti. İzmir Sivaslılar Dernek Başkanı Şahin, ziyarette farklı illerde çok sayıda Sivaslı olduğunu belirterek, "Her biri yaşadıkları illerde programlar etkinlikler düzenliyor. Bu etkinliklerin tek bir elden yürütülmesi amacıyla böyle bir oluşum gerçekleştirmek istedik. Böylelikle ilk olarak İzmir'de bulunan iki ayrı dernekler federasyonunu tek bir federasyon altında birleştirdik. Bu oluşumun İzmir'de faydasını da gördük. Bundan sonrada Türkiye genelinde Sivaslıların tek bir çatı altında programlar düzenleyebilmesi için diğer illerdeki Sivaslı Dernek Başkanları ile görüştük ve şu anda 17 il derneği ile birlikte hareket etme gayretindeyiz. Öncelikle Sivas'ta bir organizasyon gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Yalova Sivaslılar Dernek Başkanı Ahmet Çetin Gürlek ise "Bizler burada yapılan çalışmaları ilk elden illerimizde yaşayan Sivaslılara aktarmak için varız, sizin dışarıdaki kolunuz kanadınız olmaya talibiz bunun için varız" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Sami Aydın Sivaslı derneklerin tek çatı altında toplanmasının önemli olduğunu vurgulayarak, "Biz bir olduğumuz zaman güçlüyüz, sizler bunu başarmışsınız. Bunun için özellikle sizleri kutlamak istiyorum. Bir ilde 200-300 tane derneğin olması bizi güçlü kılmaz aksine zayıflatır. Ancak tek çatı altında bir olmak bizi güçlü kılar. Ülkemizin de, ilimizin de birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Alevi olabiliriz, Sünni olabiliriz, Çerkez, Laz olabiliriz hatta farklı inançlara sahip olabiliriz, Sivas ortak paydamız ve bir çatı altında toplanmalıyız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!