Siteler esnafına mobilya AVM'si

Güncelleme Tarihi:

Siteler esnafına mobilya AVMsi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 16:19

Siteler esnafı için Büyükşehir’in inşa ettiği “ANKAMOB AVM” açıldı. Açılışı yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Esnaflarımız burada teşhir edeceği ürünlerle yurt içi rekabette öne çıkmış oluyor” derken Başkan Gökçek de “Dar gelirli mobilyacıya çok büyük bir nefes aldıracak” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Samsun Yolu üzerinde inşa edilen ve Siteler’de üretim yapan esnafın ürünlerini satacağı “ANKAMOB AVM” dün düzenlenen törenle açıldı. ANKAMOB AVM’nin açılışını Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner ile oda başkanı Hüseyin Taklacı birlikte yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in konuşması sırasında sağanak yağmurun bastırması üzerine protokol üyeleri hızla açılış kurdelesini kesip yeni showroom’u gezdi. Bakan Bülent Tüfenkci ve Başkan Melih Gökçek, AVM içindeki dükkânları dolaşarak ürünleri inceleyip fiyatları sordu. Kiraların düşük olduğunu öğrenen Bakan Tüfenkci, “Demek ki ürün üzerine kira gideri konulmuyor” dedi. Tüfenkci gazetecilere yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ESNAF REKABETTE ÖNE ÇIKACAK

“Ankara için mobilya sektörü önemli sektörlerden birisi. Rekabet şansı ve katma değeri yüksek olan sektörlerden birisi. Buradaki AVM’nin fiyatlarının çok düşük tutulması, mekânın çok düşük fiyatlarla kiralanması nedeniyle özellikle bu sektör içinde faaliyet gösteren esnaflarımız burada teşhir edeceği ürünlerle yurt içi rekabette öne çıkmış oluyor. Biliyorsunuz mobilya sektöründe ihracaatımız 2002’ye göre tam 8 kat artırdığımız bir sektör. Şu anda 2 milyar 200 milyon civarlarında bir ihracaat rakamına sahibiz. Bu rakamları 2023’te 5 milyarın üzerine çıkarma hedeflerimiz var. Bu sektörü destekleyen her türlü çalışma gerçekten Türkiye’nin ihracaatına, üretimine istihdamına katkı sağlıyor. Biliyorsunuz mobilya ve beyaz eşyada ÖTV ve KDV’yi indirdik, sektöre yüzde 30’dan fazla bir canlılık getirdi.”

GÖKÇEK: SEMBOLİK FİYATLARLA VERDİK

ANKAMOB AVM’deki ürünlerin piyasaya göre yüzde 50 düşük fiyatlı olduğuna dikkat çeken Başkan Melih Gökçek ise şöyle konuştu: “ Burası Ankara ve Türkiye için çok önemli. Buradaki mobilya fiyatlarının üzerinde dükkan kârı yok. Esnaf direk ürettiğini getiriyor burada satıyor. Bütün Ankara’yı bütün Türkiye’yi yeni açılan showrooma çağırıyorum. Burada küçük esnaf var. direk üretiyor getirip satıyor. Arada aracı olmadığı için mobilyalar son derece ucuz. 86 tane esnaf var. Bir kere gelip çeşidi bulmamanız söz konusu değil. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak biz bu showroomu son derece sembolik fiyatlarla esnafımıza verdik. Burası Ankara’da dar gelirli vatandaşa, dar gelirli mobilyacıya çok büyük bir nefes aldıracak. Herkes durmasın gelsin gezsin.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!