Şırnak'ta okullarda aşı yapılmaya başladı

Güncelleme Tarihi:

Şırnakta okullarda aşı yapılmaya başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2014 15:32

-Halk Sağlığı Müdürü Elçi, "Aşılar, aşı ile korunulabilir bulaşıcı hastalıklarda en etkin korunma aracıdırlar"

Haberin Devamı

ŞIRNAK (AA) - Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğünce il ve ilçelerdeki bütün okullardaki birinci ve sekizinci sınıf öğrencilerine Difteri, Aselüler Boğmaca, Tetanos, İnaktif Polio aşılarının yapılmaya başladığı bildirildi.

Halk Sağlığı Müdürü Muhsin Hayyam Elçi, yaptığı açıklamada, Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü ekiplerinin il ve ilçelerdeki bütün okullarda dün itibariyle aşılama faaliyetine başladığını belirtti.

Elçi, Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak aşısı yapılmayan ilkokul birinci sınıf öğrencilerine Difteri, Aselüler Boğmaca, Tetanos, İnaktif Polio aşısı ile Ortaokul sekizinci sınıf öğrencilerine Difteri,Tetanos aşısının yapıldığını kaydetti.

Aşıların korunulabilir bulaşıcı hastalıklarda en etkin korunma aracı olduğuna dikkati çeken Elçi, "Hastalıklar geçirildiğinde hastaneye yatış, ilaç kullanımı, işgücü kaybı gibi maddi ve manevi olumsuzluklar olabilirken, aşı yapıldığında hem bu hastalıkların önü alınabilmekte hem de işten geri kalınmamakta, belki çok hafif yan etkilerle geçirilmektedir. Hastalıklar geçirildiğinde hastalığa özgü bulgularla seyretmekle birlikte bazı hastalıklar seyrinde ve sonrasında sakatlık ve ölüm olabilmektedir. Halbuki aşılar sayesinde bu kötü sonuçlarla karşılaşmamak mümkündür" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!